torstai 4. joulukuuta 2014

Kauneinta reittiä

Terveisiä Tallinnasta - osa 2

Siellä missä on porttikongi, on myös sisäpiha tai kapea, kiemurainen kuja. Sinne siis! Voisin haahuilla kaupunkien kaduilla päämäärättömästi vaikka kuinka kauan valiten risteyksissä aina sen kauneimman reitin, jota pitkin kulkea. Siinäkin mielessä Tallinnan vanhakaupunki oli juuri minun makuuni. Kaupunki oli täynnä toinen toistaan viehättävämpiä katunäkymiä ja salaperäisille sisäpihoille johtavia porttikongeja. Arvaatte varmaan, että kurkistin niin moneen kuin vain päivän aikana ehdin. 


Kauneutta kohti kulkiessa myös usein löytää itsensä juuri sieltä mistä tahtookin. Näin kävi tälläkin reissulla etsiessämme työkaverini lempikahvilaa, jonka osoitetta hän ei muistanut. Tarvittiin vain yksi mielenkiintoinen porttikongi, riittävästi uteliaisuutta ja hups vaan, löysimme perille mielettömän tunnelmallisella sisäpihalla sijaitsevaan suklaakahvilaan.


Yritin painaa kahvilan osoitteen muistiin, mutta ei se tainnut sinne tallentua. No, onneksi minulla on vankka usko tähän kauneimman reitin -filosofiaani. Se vie minut kyllä perille. Ja jos ei kahta kertaa samaan paikkaan, niin ainakin toiseen yhtä kauniiseen tai mielenkiintoiseen!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti