tiistai 6. tammikuuta 2015

Arjen aattona

Takana on kahden ja puolen viikon joululoma, jonka aikana päivät ja rytmi menivät ihanasti sekaisin, yöpaita osoittautui oikein hyväksi pariksi farkkujen kanssa, yöpöydälle ilmestyi ihan oikeita kirjoja, keittiö oli ahkerasti käytössä - auto sen sijaan ei, pöytä (ja sohva) täyttyi vieraista useampana päivänä, elokuvia (ja suklaata) kului enemmän kuin koko kuluneena vuonna yhteensä, villasukat kasvoivat jalkoihin kiinni, etc. Ja hyvä tuuli valtasi mielen. Ihan kuin olisin elänyt yhtä pitkää sunnuntaita. 


Ja nyt pitäisi sitten olla valmis palaamaan arkeen ja siitä huolimatta pyrkiä säilyttämään sama rentous ja hyväntuulisuus matkassa mukana. Helpommin sanottu kuin tehty. En ole varmastikaan ainoa, joka kipuilee näiden asioiden kanssa aina lomaltapaluun yhteydessä. Minun arkeani keventävät erityisesti kaikki sitä puuduttavaa peruskaavaa rikkovat jutut, ihan ne pienetkin. Tänä vuonna aionkin täyttää kalenterini juuri niillä pienillä jutuilla ja hyvänolon hetkillä. Ja tällä aasinsillalla päästäänkin sitten näihin kalentereihin, sillä mitä kalentereihin tulee, niin minä olen todellakin valmis tähän vuoteen! Viime syksy kului kokonaan ilman minkäänlaista kalenteria, mutta nyt niitä on kertynyt kokonaiset kolme kappaletta. Kaikki ovat onneksi keskenään erilaisia.

Granitista lähti joulun alla matkaan vuosijuliste, jonka kehystin seinälle. Kalenterin ympärillä olevat kuvat liittyvät hauskoihin vuosittaisiin teemapäiviin, kuten vaikka tuo kansainvälinen hattupäivä 23. marraskuuta. Taidan valita sieltä joka kuulle vähintään yhden teemapäivän vietettäväksi ja arkea piristämään. Ensimmäisenä vuorossa taitaa olla tulppaanien päivä 15. tammikuuta.


Siskoltani sain joululahjaksi Joel Jyringin käsialaa olevan seinäkalenterin. Kauniita kuvia ja vielä kauniimpia runonpätkiä. Ja jo aikaisemmin syksyllä tilasin itselleni perinteisen kalenterin omilla kuvilla ja tekstinpätkillä varustettuna  persoonallinenkalenteri.fi -sivuilta.


Toistaiseksi kalenterin sivut ovat vielä lähes tyhjää täynnä, jopa työvuorot loistavat poissaolollaan. Lomalle lähtiessä painoin mieleeni vain, että keskiviikkona arki alkaa klo 9.00. Siihen asti elän vielä tätä yhtä pitkää sunnuntaita. 

Ja huomisesta eteenpäin alan ripotella kalenteriini arjen tähtihetkiä.

2 kommenttia: