lauantai 14. helmikuuta 2015

Ystävänpäivänä


 "There are some people in life that make you laugh a little louder, smile a little bigger and live just a little bit better." 

Elämä on mahtava juttu ja ystävät tekevät siitä vielä mahtavamman. Olen ollut onnekas: pitkäaikaisin ystävyyssuhteeni on kestänyt jo yli kolmekymmentä vuotta ja uusia ystäviä on tarttunut matkaan elämän eri vaiheissa. Ei liikaa, eikä liian vähän, vaan juuri sopivasti. Ja kaikki sopivasti erilaisia keskenään, mutta kuitenkin minun oloisiani ihmisiä. 

Vuosien mittaan ystävyyssuhteet ovat muuttaneet muotoaan ja nähneet monia erilaisia vaiheita. Välillä on kuljettu tiiviisti yhdessä, välillä ajauduttu kauemmas ja vilkuteltu toisillemme virran toiselta puolen, joskus näköyhteys on saattanut kadota hetkeksi jopa kokonaan, kunnes olemme sitten jälleen kohdanneet toisemme jollain elämänvirran ylittävällä sillalla. Sillalla, joka ei ole siinä sattumalta, vaan tietoisesti rakennettuna. Sillä juuri sitä ystävyys tarvitsee: tietoisia tekoja ystävyyden puolesta. Mitä ikinä se sitten tarkoittaakaan....soitettuja puheluita, kävelylenkkejä, aamuun asti tanssittuja öitä...you name it!


Erityisen onnekkaalta on tuntunut se, että olen vielä näin aikuisiälläkin löytänyt elämääni uusia hyviä tyyppejä, joiden kanssa yhteinen sävel on löytynyt yhtä helposti kuin aikoinaan sen ihka ensimmäisen ystävän kanssa. Joidenkin ihmisten kanssa sitä vain heti syntyy yhteinen "yep, I like this one!" -kokemus ja niin alkaa ystävyys. Toivottavasti elämänmittainen. Kippis niille kokemuksille!

Kuvat alunperin pinterestin syövereistä. Tekstit lisätty minun toimestani.

Yksi ystävistäni muisti minua eilen kortilla, jonka runon tahdon jakaa teille muillekin:

Ystävän kanssa jaan ilot ja surut.Ystävän kanssa nauran ja laulan.
Pidetään siitä kiinni kaveri,tänään ja huomennakin! 

Kiitos ystävyydestä! 
 Ja todellakin: pidetään siitä kiinni!

PS. Hyvää ystävänpäivää kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti