keskiviikko 18. maaliskuuta 2015

Bye bye Belgia

Terveisiä Belgiasta - osa 4

Nyt vielä jakoon viimeiset Brysselin kokemukset, koska näitä kuvia nyt vaan tuntuu riittävän ihan loputtomiin... Ja koska etsin itse usein blogeista tietoa ja omakohtaisia kokemuksia esimerkiksi juuri matkakohteista, niin laitan jakoon myös muutaman hyväksi havaitun vinkin, jos siellä vaikka sattuu olemaan joku Brysselin matkaa suunnitteleva.

Hotelli 

Hotellimme oli nappivalinta niin sijaintinsa kuin puitteidensakin puolesta, eikä hintakaan  päätä huimannut (olisiko ollut noin 40e yö/hlö, jos oikein muistan). Hotellin yleisilme oli siisti ja palvelu ystävällistä. Myös hotellihuone oli siisti ja tilava, plussaa tilavasta kylppäristä. Hotellin parasta antia taisi kuitenkin olla aamupalat. Tarjolla oli mm. erilaisia sämpylöitä, patonkeja ja täytettyjä voileipiä; juustoja ja leikkeleitä; munakokkelia, pekonia & tomaatti-herkkusienivartaita, salaattia lisukkeineen; jogurttia lisukkeineen, erilaisia makeita leivonnaisia & vohveleita sekä tuoreita hedelmiä & pähkinöitä ja juustoja. Voin suositella!

Ruokailu

Kuten jo aiemmin kerroin, emme joutuneet itse juurikaan näkemään vaivaa ruokapaikkojen valinnan suhteen, vaan "paikallisoppaamme" oli tehnyt hyvät valinnat jo etukäteen. Ja sen kyllä huomasi! Yleensä aina reissussa tulee edes kerran tehtyä todellinen virhearvionti ruokapaikan valinnan suhteen, mutta tällä kertaa oli toisin: ruoka (ja palvelu) oli joka paikassa hyvää, ellei jopa erinomaista. Perjantaina onnistuimme itsekin löytämään oikein kivan italialaisen ravintolan (M'eating Room - Rue d'Arenberg, 46), johon oli helppo kahden turistinkin mennä. Muiden ravintoloiden nimiä en tietenkään tajunnut kirjoittaa ylös... Ja kivoja kahviloita. Niitä löytyi keskieurooppalaiseen tyyliin joka kadunkulmasta. Tällä reissulla ei totisesti päässyt nälkä yllättämään! 

Illalla kävimme mm. erittäin tunnelmallisessa Goupil Le Fol viinibaarissa (Rue de la Violette 22), joka oli kyllä lähes nähtävyys jo itsessään (täältä löytyy aika hyvä kuvaus paikasta). Istuimme iltaa myös L'Archiduc coctailbaarissa, jossa oli ehkä kaupungin cooleimmat baarimikot (and they knew it :)).Local Market

Ehkä paras tapa tutustua paikalliseen elämänmenoon on lähteä markkinoille. Ihanan värikästä! Ja tuo setä paistoi kyllä reissun parhaat vohvelit!


Shopping

En kokenut Brysseliä miksikään varsinaiseksi shoppailukaupungiksi, tosin emme aiheeseen nyt varsinaisesti paneutuneetkaan. Shoppailun saralla mukavin löytö taisi olla & Other Stories -ketju, joka on h&m konsernin luksusmerkki. Merkin valikoimiin kuuluu vaatteiden lisäksi asusteita, alusasuja, kenkiä, laukkuja ja meikkejä. Erityisesti omaa silmääni miellytti myymälän esteettinen esillepano. Tämän ketjun soisi rantautuvan Suomeenkin (nettikauppahan meitäkin taitaa kyllä palvella).

Belgialaisia herkkuja

Suklaata, simpukoita, vohveleita ja olutta. Suklaata ja vohveleita tuli nautittua, mutta simpukat ja olut jäivät kyllä toiseen kertaan. Sainkin töissä osakseni vähän kuittailua, että mitä järkeä on mennä Belgiaan ja jättää simpukat syömättä ja olut juomattaNo, mä oonkin aina ollut enemmän makeiden herkkujen perään!

Kaiken kaikkiaan siis tosi onnistunut reissu. Voisi jopa sanoa, että pelkkiä hyviä päiviä toisensa perään. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti