lauantai 11. huhtikuuta 2015

Gullön kukkalaakso

Nyt pieni keväinen vinkki kaikille kukkien ystäville. Tammisaaren saaristossa (tietä pitkin pääsee perille) Gullön kartanon mailla sijaitsee kukkalaakso täynnä narsisseja: puolen kilometrin mittaisen kävelyreitin varrella on edustettuna 20 eri narsissilajiketta ja noin 30 000 kukkaa. Leudon talven ja aikaisen kevään ansiosta kukkalaakso aukeaa tänä vuonna todennäköisesti jo heti toukokuun alussa, joten jos kiinnostuit, niin kannattaa seurata kartanon nettisivuja, klik!


Teimme viime keväänä ystäväni kanssa kukkalaaksoon retken heti sen auettua ja kukkaloistoa olikin jo jonkin verran tarjolla. Sää tosin oli ikävä kyllä niin kalsa, että kävelyreitti tuli kierrettyä varsin vauhdikkaasti. Hyvä, että kuvata tarkeni! Kukkalaakson vierailijoita palvelee myös kahvila Gullön krouvi, joka sijaitsee upeassa vanhassa kivinavetassa. Todella upea paikka! Ja maisemat oli kyllä muutenkin enemmän kuin kohdillaan. Niin, ja krouvin porkkanakakku maistui niin isoille kuin pienellekin kukkien ystävälle!


Ja kun nyt kerran Tammisaareen asti ajelee, niin reissuun kannattaa kyllä ehdottomasti yhdistää esim. shoppailukierros Tammisaaren putiikeissa, päiväkävely vanhassa kaupungissa ja vohvelikahvit torin laidalla Voffeli & Kaffelissa.

Kukkalaakso taitaa jäädä itseltäni tänä vuonna väliin. Sen sijaan ajattelin piipahtaa Loviisassa ihastelemassa vanhoja puutarhoja Loviisan avoimet puutarhat -tapahtuman tiimoilta. Lisäksi Avoimet puutarhat -teemapäivää vietetään koko maassa 28.6. Onkos kellään muulla samanlaisia suunnitelmia?

2 kommenttia:

  1. Oi, ihana vinkki - ja ennestään tuntematon. Tuonne täytyy kyllä suunnata, jos vain suinkin kerkeän. Mukavaa viikonlopun alkua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei, kiva juttu ja mukavaa viikonloppua sinullekin! :)

      Poista