sunnuntai 26. huhtikuuta 2015

Kurkistus parvekkeelle


...jossa ei tosin ole vielä varsinaisesti tapahtunut mitään uutta. Mutta siivottu ja suunniteltu on. Parvekkeeni on aika suuri ja poikkeaa ehkä perusparvekkeesta siinä, että pääty on ummessa ja sivut ovat avonaiset. Näin ollen parvekkeelleni paistaa sekä aamu- että ilta-aurinko, kun taas päivän ajan parveke on visusti varjon puolella. Seikka, jota olen vasta viime vuosina oppinut arvostamaan. Yllä oleva kuva on näkymä suoraan sisältä "verhon" takaa. Periaatteessa minkäänlaista näkösuojaa ei tarvittaisi, mutta rakastan tuon verhon kimaltelua aamuauringossa.


Suunnitelmissani parveke jakautuu tänä vuonna potting shed -tyyppiseen alueeseen ja rentoon löhöilyalueeseen. Kuvassa näkyvien vanhojen aputasojen jalat ajattelin pätkäistä pyörien yläpuolelta, jotta parvekelasit mahtuvat paremmin aukeamaan. Samalla taidan myös vähän lyhentää pöytälevyjä (helpottuu näiden sijoittelu siinäkin mielessä) ja huiskia väriä pintaan. Valkoista ehkä? Huh, kylläpä ne muuten näyttävätkin kuvassa tylsän värisiltä. Siis ehdottomasti väriä pintaan!


Löhöilyalue taasen tulee sijoittumaan päätyseinälle, jonne ajattelin kyhätä eurolavoista sängyn/sohvan. Rottinkituoli tulee todennäköisesti liikkumaan auringon mukana, mitä se on kyllä tehnyt tähänkin asti. Pöytä ja tuolitkin parvekkeelta löytyy, mutta ne ovat varmaakin suurimman osan ajasta sivussa. Saattavat muuten saada maalia pintaan nekin. Oven takana vasemmalla on tällä hetkellä "romuvarasto", jossa on mm. isoja ruukkuja, multasäkkejä ja juurikin se pöytä sivuun taitettuna. Pienellä siivouksella sinnekin mahtuu vielä jotain. Mattojakin täytyy vielä miettiä. Todennäköisesti laitan tuon ison sinisen maton päälle ja jatkoksi limittäin ja lomittain pienempiä mattoja. Tavoitteena ehkä vähän sellainen shabby chic -tyyppinen tunnelma. Vaaleaa, rentoa runsautta. Miltäs kuulostaa?

Ja sitten on vielä ne kukat. Mutta se vaatinee ihan oman postauksensa!

Nyt toivotankin sitten vain keväistä ja aurinkoista (vappu)viikkoa kaikille!

2 kommenttia:

  1. Sinulla on komea kokoelma kukkaruukkuja! Suunnitelmasi kuulostavat hyvältä, partsista tulee varmasti kiva!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :D Multa löytyy kieltämättä ruukkuja joka lähtöön! Ehkä pientä karsimista olisi syytä tehdä, koska yleensä sitä pyörittää kuitenkin aina niitä samoja. Ja varsinkin, kun pääsen viikonloppuna tekemään betonitöitä, ruukkuja varmaankin... :)

      Poista