sunnuntai 14. kesäkuuta 2015

Luonnonkukkia

My Woodland Gardenin Sara vinkkasi pari päivää sitten, että tänään vietetään luonnonkukkien päivää. Luonnonkukat mielessäni ajelin sitten eilen lapsuuteni maisemiin kuvaamaan tienpientareilla ja niityillä kasvavia kukkia, niitä lapsuudesta tuttuja. Melko nostalgista!
Kukkien poimiminen oli ehdottomasti yksi lapsuuteni lempipuuhista (taitaa lukeutua lempipuuhiini edelleen...) ja kukinnan ollessa parhaimmillaan pistimme aina ystäväni kanssa leikkimökkiin kukkakaupan pystyyn. Tarjolla oli valmiiksi sidottuja kimppuja, mutta myös asiakkaan toiveen mukaan toteutettuja. Naapurissa asuva mummuni taisi olla uskollisin asiakkaamme. 

Ystävästäni tuli muuten sittemmin floristi. Vähintään kerran kuukaudessa lähetän hänelle kuvan jostakin kukasta/kasvista "mikä kukka tää on?" -kysymyksen saattelemana ja vastaus saapuu aina muutamassa sekunnissa, kuin apteekin hyllyltä. Onnea on oma floristi. :) Itse aion vastaisuudessakin luottaa tähän omaan, henkilökohtaiseen floristipalveluuni kukkien tunnistamisen suhteen, mutta myös luontoportti.com -osoitteesta löytyy hyvä sivusto kukkivien kasvien tunnistamiseksi.

Ja nyt sitten vaan kaikki kukkakävelylle bongailemaan vanhoja tuttuja tai kenties ihan uusiakin lajeja!

PS. Kaikkien kukkien ystävien kannattaa muuten ehdottomasti käydä vierailulla Saran blogissa!

6 kommenttia:

 1. Kauniita kukkasia ja kesäisiä kuvia :) Minulla on vielä kesän ekat luontokuvat ottamatta! Lomalla asia pitää korjata :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eilen oli kyllä ihanan kesäistä! Toivotaan, että sellaisia päiviä mahtuu tähän kesään vielä monta!

   Poista
 2. Onnea on myös lapsuudesta saakka jatkunut ystävyys :) -P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, se varsinkin <3

   Ja sainpas sutkin kommentoimaan! ;P

   Poista
 3. Oi, miten kaunis postaus! Ihania kukkia!
  Oma floristi on varmasti onnea! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kukat on kyllä niin kauniita! Ja "oma" floristi on kyllä ehdottomasti rikkaus. :)

   Poista