sunnuntai 22. marraskuuta 2015

Blogin uusi ulkoasu

Kuluneella viikolla ilta jos toinenkin kului blogin uutta ulkoasua kehitellessä. Oman blogin visuaalinen ilme on minulle aika tärkeä ja jaksan nyhrystää vaikka kuinka pitkään yksityiskohtia hioen. Rakastan leikkiä kuvankäsittelyohjelmilla ja erityisesti tehdä näitä omia "kuvia" vai miksi näitä nyt sanotaankaan. Voisin tehdä vaikka työkseni. Anyway, nyt olen (ainakin hetkeksi) tyytyväinen tähän mustavalkoiseen ja freesiin ulkoasuun.
 
Kaikki lähti siitä, kun löysin dafont.com -sivustolta mieluisan fontin. Mieluisan siinä mielessä, että se muistuttaa nimmarin osalta suuresti omaa käsialaani. Siihen rinnalle tarvittiin joku selkeä ja simppeli fontti. Samalla vaihdoin myös blogin otsikoiden ja sivupalkin tekstin entistä selkeämpään ja helppolukuisempaan fonttiin. Ainakin itse tykkään näistä fonteista nyt tosi paljon. Lisäksi säädin blogin leveyttä hieman kapeammaksi. Nyt kuvien ja tekstin leveys ovat lähempänä toisiaan ja ulkoasu on jotenkin keveämmän oloinen.
Ja kun nyt kerran uudistetaan, niin uudistetaan sitten kunnolla! Melkein koko sivupalkki taisi mennä uusiksi. Muokkasin siellä jo olevat asiat uuteen uskoon ja lisäilin joitakin kokonaan uusia elementtejä. Koko blogin olemassaolon ajan minua on ärsyttänyt, että bloggerissa sivupalkin kuviin ym. juttuihin vaaditaan aina joku otsikko. Sitten huomasin, että jotkut ovelat ovat onnistuneet sen jotenkin kiertämään, joten ei muuta kuin googlettamaan. Ja mitäpä ei google tietäisi! Joten jos siellä joku muukin tuskailee tämän asian kanssa, niin turhista otsikoista pääsee eroon kirjoittamalla otsikkoriville koodin <!-- -->. Heti helpotti! Vielä kun keksisi, miten sivupalkin tekstin saisi keskitettyä. Tietääkö kukaan?

Nyt sivupalkista löytyy myös linkit mm. styleroom- ja pinterest -tileilleni. Tervetuloa seurailemaan! Facebook -sivuja blogillani ei ole, mutta sekin on harkinnassa. Olen itse facebookin suhteen todellinen myöhäisherännäinen. Liityin sinne vasta vuonna 2013, joten blogin vieminen facebookiin ottanee sekin aikansa. :)

Mutta näillä mennään nyt sitten niin kauan kunnes tuulen suunta muuttuu! Tai jotain.


 Onko teillä muilla tapana välillä uudistaa blogin visuaalista ilmettä?

12 kommenttia:

 1. Suunnitteilla on muuttaa ilmettä vuoden vaihteessa blogini 1v-juhlan kunniaksi :) Saas nähdä onnistuuko ja meneekö hermot :D :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niin, sulla on sitten jo joululoman ohjelma selvillä! Jään mielenkiinnolla odottamaan... ;)

   Poista
 2. Onpa Fresh! Tosi selkeä ja helppolukuinen layout. Tykkään kovasti! Olen itse päässyt googlettelulla aika pitkälle näissä bloggerin koodailuissa. Aika paljon löytyy tietoa blogipohjan muokkaamisesta, kun vaan jaksaa hakea. Tuota en kyllä minäkään ole väijynyt, miten sivupalkin teksti keskitetään. Itse olen jo kerran blogiurani varrella uudistanut visun kokonaan ja vielä toistaiseksi se jaksaa miellyttää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Marika! Tuo google on kyllä ihmeellinen "paikka", sieltä löytyy kyllä vastaus ihan mihin vaan. Ja aika paljon tuntuu myös olevan niitä blogeja, joissa neuvotaan kuinka pitää blogia. Mutta hyvä niin, monta hyvää vinkkiä jo tarttunut matkaan! Ja tietysti toisten blogeista saa hyviä vinkkejä ja inspiraatiota. Tykkään esimerkiksi sun blogin ulkoasusta kovasti!

   Poista
 3. Pidän erityisesti tuosta "leikkisästä" fontista!
  Itse olen onneton kuvankäsittelijä, joten se puoli valitettavasti jää osaavimpiin käsiin.
  Todella kiva ja selkeä uusi ilme!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Susanna, kiitos ja kiva kuulla, että tykkäät!

   Poista
 4. Selkeä uusi ilme, tykkään :) Tuo käsinkirjoitetun näköinen fontti viehättää, hyvä valinta!
  Googlesta löytyy kyllä hyviä vinkkejä blogipohjan muokkaamiseen ja paljon tietoa noilla koodeilla kikkailuun, kun vain jaksaa tietoa etsiä. Tuohon kysymykseesi en osaa kuitenkaan vastata, samaa olen joskus itseni miettinyt.
  Blogin ulkoasua on mukava joskus muuttaa. Yhden kerran olen sitä itsekin vaihtanut. Vaihtelu virkistää ja antaa taas uutta intoa bloggaamiseenkin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, että tykkäät! :) En ollut tullut ajatelleeksikaan, että blogin ulkoasun uudistaminen tuo uutta virtaa itse bloggaamiseen, mutta niin siinä vaan kävi minunkin kohdalla! Ja aion kyllä vielä onkia tuohon mun kysymykseenkin sen vastauksen! :)

   Poista
 5. Ulkoasu on tosiaan kauniin selkeä ja moderni... Minä kyllä pidin kovasti myös siitä hieman romanttisemmasta versiosta. :) Linkit Pinterestiin ym. ovat kauniin yhtenäiset. Ja Pinterest-tilisihän on aivan ihana, kuten hyvin tiedämme. Tekee mieli perustaa kukkakauppa, kun käy katsomassa pinnejäsi.

  Haluatko tosiaan keskittää sivupalkin tekstin vai tasata molemmat reunat?!

  Minä olen muuttanut ulkoasua hieman yksinkertaisemmaksi alun jälkeen. Esim. alussa minulla oli ne Bloggerin oletuskehykset kuvissa, mutta olen paljon tyytyväisempi ilman niitä. Sivupalkkini on aika kirjava, mutta minusta on kiva, kun esim. Pinterestin uusimmat kuvat näkyvät. Nyt siellä on punaisia tulppaaneja, kun tuli yhtäkkiä tulppaanifiilis. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin kiva, että tykkäätte! Ja oi pinterest! Se on kyllä mun kaltaiselle haaveilijalle niin "paha" paikka... Ja selvästi sinulle myös! :D

   Ja kyllä :D usko tai älä: haluaisin todellakin keskittää sivupalkin teksin tai ainakin otsikot (ylimääräiset välilyönnithän tuntuu myös olevan bloggerissa vieras käsite). Postausten tekstissähän mulla on tasaus, niin aattelin että sivupalkissa keskittäminen voisi olla kiva. Tai sitten ei, mutta ainakin haluaisin kokeilla.

   Niitä pinterestin kuvia mäkin mietin, mutta mennään nyt ainakin hetki tällä simppelillä linjalla. Tää on ehkä vähän verrattavissa sisustukseen: välillä aina haluaisin kotini sisustuksen olevan sellainen simppeli ja tyylikäs, mutta ennen pitkää huomaan lisäileväni sinne vähän sitä sun tätä ja vielä vähän tuota jne... :)

   Poista
  2. Oletko tsekannut jo tämän postauksen http://www.carrieloves.com/2013/06/nerd-diy-how-to-center-stuff-in-blogger/? Siinä näytti olevan kiinnostavia juttuja, mutta en tiedä tarkoititko näitä. Enkä tunne tuota blogia ollenkaan, mutta ensivilkaisulla näytti ihan järkevältä.
   Muista varmuuskopioida ensin! :D

   Poista
  3. Hei kiitos tästä! Tässähän oli monta mahdollista vinkkiä, täytyy joku päivä tutustua tarkemmin! Tuo koodin pysyvä muuttaminen kyllä vähän hirvittää. Varmuuskopiointi lienee enemmän kuin paikallaan... Nythän en huolettomana semmoista edes muistanut tehdä... :)

   Poista