lauantai 16. tammikuuta 2016

Helsinki luxin aikaan

Olen syntynyt Helsingissä ja asunut muutaman kymmenen kilometrin päässä kaupungista koko ikäni, joten luonnollisesti siellä tulee käytyä usein. Kuitenkin vasta parin viime vuoden aikana olen kirjaimellisesti löytänyt Helsingin ja tajunnut kuinka kaunis kaupunki se onkaan. Ei kalpene kyllä yhtään muiden eurooppalaisten pääkaupunkien rinnalla!

Viikko sitten kiertelin kaupungissa Lux Helsinki valofestivaalin aikaan (joka on muuten ihan tosi mahtava tapahtuma) ja kuvailin luxin kaunistamaa Helsinkiä. 


Tuomiokirkko on kyllä niin kaunis rakennus, saati sitten valofestivaalien aikaan! Joskus lähituleivaisuudessa ja hyvällä säällä (viikko sitten oli meinaan vähän kylmä ilma kuvailla...) täytyy ehdottomasti tehdä retki Helsinkiin nimenomaan valokuvaustarkoituksessa. Mielessä on monta kuvauksellista kohdetta, joita olisi kiva päästä ikuistamaan. 

Kaunista lauantaita teille kaikille!

14 kommenttia:

 1. Kiitos näistä hienoista kuvista!
  Minäkin olen syntynyt Helsingissä, mutta siellä tulee käytyä ihan liian harvoin ja tosiaan kuvissa näkee joskus upeita paikkoja joita ei muista edes nähneensä. (Enkä tarkoita mitään uutta, kun olen enemmän vanhemman arkkitehtuurin ystävä.)
  Joten jään innokkaasti odottelemaan kuvareportaasejasi. :)
  Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, että tykkäsit kuvista! Ja nyt mun on varmaan sitten pakko toteuttaa tuo suunnitelma! :) Minäkin joskus toisten kuvista hämmästelen, että onko Helsingissä esim. noin kauniita rakennuksia, joiden ohi minä en ole kävellyt vielä kertaakaan. Viime aikoina olen mm. ihaillut kuvia Eiranrannasta, Uunisaaresta ja höyryävästä merestä.

   Poista
 2. Minäkin tajusin vasta pari vuotta sitten miten kaunis ja upea kulttuurinkehto Helsinki onkaan!
  Sitä kun on siellä syntynyt myös ja asunut liian lähellä melkein koko ikänsä.
  Joskus täytyy lähteä edemmäs ennekuin näkee kaiken lähellään.
  Aivan upea tuo valoshow!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, joskus täytyy lähteä kauas nähdäkseen lähelle. Mutta parempi myöhään kuin ei milloinkaan!
   Ja tuo valoshow on kyllä todella upeaa katseltavaa!

   Poista
 3. Harmittaa, kun ei tullut koskaan käytyä tuolla valotapahtumassa, vaikka asuin Pääkaupunkiseudulla. Jotenkin monen asian arvon tosiaan tajuaa vasta kun tulee välimatkaa niin kilometreissä kuin ajallisestikkin. Kiitos näistä kuvamaistiaisista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin olin luxissa tänä vuonna ensimmäisen kerran, vaikka olenkin ollut tapahtumasta tietoinen. Tästä eteenpäin aion kyllä mahduttaa sen ohjelmaani joka vuosi. Toivottavasti satut joskus Helsinkin sopivasti juuri luxin aikaan!

   Poista
 4. Helsinki on ehdottomasti minunkin kaupunkini, vaikka asun muualla. Vähintään kerran viikossa on päästävä Helsinkiin "ihmisten ilmoille" :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukavaa, että Helsinki johdatti sinut tännekin! :)

   Poista
 5. Vastaukset
  1. Kiitos paljon Katjuska! Kauniita kohteita on mukava kuvata. :)

   Poista
 6. Ihanat kuvat. Itse päädyin lopulta vain ihailemaan muiden ottamia kuvia Luxista. Ihme homma, kun tapahtuma on kuitenkin aivan naapurissa, ei saa aikaiseksi lähteä katsomaan. :/ Itsellä on välillä tapana käydä keskustassa tai kantakaupungilla valokuvaamassa kaunista Helsinkiä. Yrittää nähdä kaupunki ns. turistin näkökulmasta. Kyllä tämä upea kaupunki onkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, ja ensi vuonna mene ihmeessä!
   Mäkin tykkään aina leikkiä turistia ja yrittää nähdä tuttuja kulmia uudessa valossa. Helsinki on kyllä upea kaupunki ja mua on ruvennut jopa houkuttamaan ajatus Helsingissä asumisesta jossain elämän vaiheessa. Ehkä sitten eläkeläismummelina. :)

   Poista
 7. So beautiful and so fortunate to be born in and live close by such an amazing city! Known the world over for its culture and beauty! Lovely photos - I look forward to seeing more of your explorations! xx Karen

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thank you Karen! I'm also looking forward to make these camera walks and explorations. :)

   Poista