sunnuntai 10. heinäkuuta 2016

Kop, kop, onko kukaan kotona?
Havahduin tässä jokin aika sitten siihen, että kotikuvat ovat loistaneet poissaolollaan koko kesän, ja ehkä keväänkin. Sattumaa? Ehkä joo, mutta sitten toisaalta taas ei. En taida olla tällä hetkellä kotonani oikein läsnä. Paikalla, mutta en sitten kuitenkaan oikein tosissaan läsnä. Ajatuksissani maailmalla tai ihan muissa neliöissä. Siellä, täällä ja tuolla - kaikkialla, paitsi kotona. Asia on nimittäin niin, että olen totaalisen kyllästynyt näihin omiin nurkkiini juuri nyt. Tahdon uuden kodin. Tarvitsen uuden kodin. Tämä alkaa olla jo aika kroonista.Näissä tunnelmissa on  t o d e l l a  vaikea motivoida itseään hääräilemään kotona. Saati, että ryhtyisi ikkunanpesuun tai tarttuisi johonkin muuhun roikkumaan jääneeseen hommaan. Jopa kukat ovat loistaneet poissaolollaan! Huomisen tärkein tehtävä taitaakin olla kukkakimpun poimiminen ojanpientareelta, sillä kyllähän tämä pitkään palvellut koti edelleen ansaitsee saada hieman kukkia maljakkoon. Muita panostuksia en lupaa, sillä meidän tarinamme alkaa olla lopussa ja minä olen valmis hyppäämään uuteen kotiin heti, kun se oikea tulee vastaan! 

En olekaan muuten tainnut koskaan kertoa, että tämä nykyinen kotini oli aikoinaan ihan rakkautta ensisilmäyksellä ja ostin sen siltä seisomalta 10 minuutin tutustumisen jälkeen. Isäni kyseli näytön jälkeen, että oliko siellä millaiset lattiat ja löytyykö vaatehuonetta? En ollut varma oliko siellä lattioita laisinkaan, mutta tiesin löytäneeni kodin. Tätä taustaa vasten ymmärrätte varmaan, että  en voi tyytyä vähempään. Se ei kuitenkaan tarkoita täydellistä - sillä tämä nykyinenkin on monella tapaa kaukana siitä - vaan pikemminkin haussa on riittävän hyvä koti. Kuitenkin sellainen, jossa kynnyksen yli astuttaessa kuuluu se kuuluisa click! 

Toivotaan, että universumi on ollut nyt korvat hörössä ja minun toiveeni on kirjattu ylös. 
Jään odottamaan vastausta... :) 

Sitä odotellessa olisi kiva kuulla asutteko te jo siinä unelmienne kodissa vai siintääkö se vielä kaukaisissa haaveissa?14 kommenttia:

 1. Ehei, ei kyllä mekään asuta unelmien kodissa, vielä. Molemmat mieheni kanssa haaveillaan vanhoista puulattioista, ikkunoita täynnä olevasta kesäverannasta, iloisen värisistä ja ajan patinoimista huonekaluista. Leveistä ikkunalaudoista, isosta ja avoimesta keittiöstä, ruokailutilasta, mihin voi joulunaikaan kattaa pöydän isolle porukalle ja laittaa vaikka huoneen nurkkaan joulukuusen koristamaan tunnelmaa. :D :D :D Jaaha, pitäisikös täälläkin lähteä etsimään uutta kotia... Ehkä ei vielä. Kyllä "se oikea koti" tulee, jos ei tänään, niin ehkä huomenna. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, kiva kuulla teidän haaveista! Ja nehän onkin sit pitkälti samansuuntaisia mun haaveiden kanssa! :) Ja kyllä, ehdottomasti tilaa sille isolle ruokapöydälle, jonka voi jouluna kattaa isolle porukalle, joulukuusta unohtamatta! Ja puutarhaan toinen yhtä iso pöytä, jonka ääressä syödään ne mansikkakakut ja juhlitaan elokuun puutarhajuhlat... :D

   Poista
 2. Onnea uuden kodin etsintään! Varmasti hyvä löytyy! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kiitos! :) Tämähän on ollut mulla jo tähän mennessä todellinen ikuisuusprojekti, mutta nyt alan olla tosissaan tympääntynyt näihin neliöihin. Joten jopsa nyt viimeistään pääsisin asunnon vaihdossa aikeita pidemmälle.

   Poista
 3. Muusa, your straw hat is charming, and your pillows are pretty. I love that little girl with the tire. Cloth dolls are my favorite. :)

  Have a lovely week.

  ~Sheri

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hi Sheri, the straw hat is my summer favorite too :) Have a nice week you too!

   Poista
 4. Hauska postaus! :) Onnea asunnon etsintään! Toivottavasti mieluinen ja sopiva löytyy. Nykyinen näyttää kuvista päätellen hyvin kauniilta ja valoisalta.
  Minä elän todellista sitku-elämää. Tässä nykyisessä kodissa on aineksia vaikka mihin, kunhan pääsen sen kanssa hääräilemään oman makuni mukaisesti. Se onkin hyvä, sillä inhoan muuttoja, mutta rakastan sisustamista. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sara :) Ja tosiaankin: se muutto...öööh, just se osuus ei niin kovasti houkuttele! Ja se sama sitkuttelu vaivaa kyllä täälläkin päässä. Tiedän, että seuraavassa kodissa kaikki muutostyöt täytyy tehdä heti, sillä muuten jää kyllä tekemättä.
   Toivotan sinulle rutkasti sisustusintoa!

   Poista
 5. Sama tunnelma minulla nykyisessä asunnossa, koska olemme muuttamassa puolen vuoden sisään (toivottavasti) ja kaikki alkaa tuntua tilapäiseltä, sillä nyt on liikaa huonekaluja, joilla on paikka uudessa kodissa ja muutama muuttolaatikkokin on jo pakattu. Uskon, että uusi koti on unelmakoti, mutta on sen eteen valutettukin hikeä, kyyneleitä ja vietetty unettomia öitä...
  Ihanan ihania kuvia sulla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika ihanaa, kun on jotain tuollaista edessä! Koittaakaahan jaksaa vielä viimeiset kuukaudet ennen muuttoa!

   Poista
 6. Oh, I do hope you find your dream home.....a place to put all of your very beautiful things :) We built our 'dream home' by ourselves, many years ago. Times have changed and I wish it was larger, but it is all ours and I love it so. My wish for you is to have a home that you love. xx Karen

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. So nice to hear that you live in your dream home! Your home looks very cozy and happy place. And the view! Not everyone has that kind of a view from the balcony!

   Poista