maanantai 4. heinäkuuta 2016

Takaisin Lontooseen

Mikäs sen parempi päivä palata Lontoon matkan tunnelmiin kuin matkan jälkeisen masennuksen sävyttämä maanantai!


Olen ollut Lontoossa vain kerran aikaisemmin ja silloinkin joskus viime vuosituhannella, mutta tuo visiitti kesti useamman kuukauden. Olin siellä vaihdossa ja tutustuin silloin aika monipuolisesti Lontoon eri alueisiin. Opiskelujen takia hengailimme suurelta osin Brixtonissa, mutta vapaalla otimme kaupunkia haltuun nuoruuden innolla. Mutta joka tapauksessa; oli siis jo aikakin palata takaisin rikospaikalle!


Lontoo kuuluu niihin kaupunkeihin, joissa tunnen oloni välittömästi kotoisaksi ja - hassua kyllä - turvalliseksi. Tykkään ylikaiken sen kylämäisyydestä, mutta vastaavasti minusta on ihana kadota suuren kaupungin monikulttuuriseen vilinään. Kai siihen liittyy myös jonkinlaista suurta vapauden tunnetta. Pidän myös siitä, miten lontoolaiset näkevät minut. Siellä annettu hymy todellakin palaa aina takaisin luokseni. (Tästä asiasta löytyy varmasti paljon myös eriäviä mielipiteitä.) Ehkä se liittyy siihen, että ulkomailla on kenties pakko olla enemmän auki ja aidommin läsnä. Ja niinhän sitä sanotaan, että metsä vastaa niin kuin huudetaan. Pitäsi omaksua samanlainen turistiasenne koko elämää kohtaan.


Minulla oli matkalle vain yksi must-tavoite: Camdenin markkinat. Silloin viime vuosituhannella kävimme siellä harva se viikonloppu, nautimme tunnelmasta, kulutimme aikaa ja odotimme ruokakojujen viimeisen tunnin alennusmyyntiä. Kimeällä äänellä huudetut "nice and delicious japanese food 1 pound 50!" huudahdukset soivat vieläkin päässä ja tuovat hymyn huulille. Nyt, kun katsoin niitä ruokakojuja, mietin että oikeastiko olen oikein odottanut saadakseni syödä päivän ties millaisissa olosuhteissa seissyttä ruokaa... Niin ne ajat muuttuu ja me niiden mukana. Mutta parhaat asiat säilyvät ennallaan. Camden oli juuri sellainen kuin muistin. Ja juuri sopivasti nostalginen.


Sen enempää matkaa avaamatta totean vain, että hotellin homeisesta kylpyhuoneesta huolimatta olen vaikka samantien valmis lähteämään uudelle retkelle Lontooseen. On se vaan niin ihana kaupunki. Niinhän sitä sanotaan, että joka on kyllästynyt Lontooseen, on kyllästynyt koko elämään, sillä Lontoossa on kaikki, mitä elämällä on tarjottavanaan. Sillä edellisellä reissulla tuokin hetki tuli kyllä muistaakseni koettua... Mutta sitten, kun seuraavan nurkan takana tulee vastaan jotain tällaista, niin väkisinkin hymy palaa taas huulille. Lontoo osaa totisesti yllättää naisen!

4 kommenttia:

 1. Upeita kuvia! Lontoossa on jokaiselle jotakin, eihän siitä voi olla tykkäämättä! :)
  Lauantaina olisi tosi mukavaa olla Lontoossa, seuraamassa naisten loppuottelua. Serena Williams on aina suosikkipelaajani.
  Ihanaa heinäkuun jatkoa! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, Lontoosta löytyy jokaiselle jotakin! Tennis on mulle täysin vieras laji, Serenan ja nyt meneillään olevan turnauksen toki tiedän, mutta likipitäen siihen se sitten jääkin. Ehkä sekin laji livenä avautuisi enemmän kuin telkkarista katsottaessa.
   Ihanaa heinäkuun jatkoa sinullekin <3 Toivotaan, että ne aurinkoiset päivät palaavat takaisin!

   Poista
 2. Oh, these are such interesting pictures. I really like the red phone booth. The girls visited London many years ago and had the best time. The tea sign is sweet. I am headed that way, as I love tea.

  ~Sheri

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. We headed that way too :D London is worth visiting, hope you get there someday!

   Poista