lauantai 10. joulukuuta 2016

Joulun värit

Viime vuonna jouluni oli raikkaan sininen. Vain koska satuin paremman puutteessa heittämään sohvan päälle sinisävyisen ison huivin. Ennen viime joulua sininen ei ole kuulunut sisustusväripalettiini lainkaan - paitsi inhokkilistalle - ja siksi olikin yllätys, että tykästyin tähän värimaailmaan isosti. Niin isosti, että olisin voinut mennä tämänkin joulun samoilla sävyillä.

Kunnes sattuma puuttui jälleen peliin. Tällä kertaa kahden glögipullon muodossa.

Joskus lokakuussa purin kauppakassista vierekkäin pöydälle Blossan tämän vuoden vihreän glögipullon ja Hans Välimäen vaaleanpunaisen vuosikertaglögin. Naks! En ollut tajunnutkaan, miten herkku yhdistelmä vihreä ja vaaleanpunainen ovat yhdessä! Ja siitä se tämän vuoden ajatus sitten lähti, kahdesta vierekkäin päätyneestä glögipullosta.

Jouluni ei ole koskaan ollut vaaleanpunainen ja - viherkasveja lukuunottamatta - vihreä on ollut aina ihan ehdoton nou-nou mitä sisustusväreihin tulee. Olen yllättänyt itseni siis jo toisena vuonna peräkkäin. Toisaalta, jouluun on vielä vähän aikaa ja joitakin viikkoja sitten postiluukusta tipahtanut Suuri joulukirja voi vielä hieman sotkea kuvioita ja "hienostuneet roosan, nuden, beigen ja sinisen pastellisävyt" saattavat syrjäyttää vihreän vallastaan. Varsinkin erityisesti hienostunut, pastellinen siniharmaa sävymaailma iskee juuri nyt aika kovaa. Joten we'll see what happens!

Onko teidän jouluissanne vaihtuva väriteema vai syntyykö joulun tunnelma vuodesta toiseen samoilla, hyviksi havaituilla joulunsävyillä?

6 kommenttia:

 1. Miten ihanan seesteisen kaunista ja valoisaa kuvissasi. :) Meillä vallitsee hyvin perinteiset joulunvärit, punainen ja valkoinen. Kyllä sitä vihreääkin tulee joulukuusen ja havujen muodossa meillekin enemmän.

  Ja tuo vaaleanpunaisen ja vihreän liitto on muuten aivan mahtava!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suurin osa alemman kollaasin kuvista on otettu jo lokakuussa. Silloin taisi vielä valoa riittää vähän nykyistä enemmän. :) Oi, joulukuusi! Mä haaveilen siitä, että joskus olisi neliöitä niin paljon, että saisi oikein kunnon oikean joulukuusen! Se on kyllä joulutunnelman luomisessa ihan ykkönen. Ja eikö olekin ihan mahtava tuo vaaleanpunaisen ja vihreän yhdistelmä! Miten en tuota aiemmin ole keksinyt?! Mutta nautihan sinä opintovapaasta!

   Poista
  2. Kiitos kiitos. Tänään sairastuvalta päivää, heti sairastuu kun antaa itsensä relata hetken. :D

   Poista
  3. Niin tyypillistä! :D No, onneksi kuitenkin näin ennen joulua, niin olet sitten ensi viikolla juhlakunnossa!

   Poista
 2. Hauska tuo vihreän ja vaaleanpunaisen yhdistelmä. Sininen myös, ihanan elegantti! Joka vuosi ajattelen, että pysyn maltillisena joulusisustuksen kanssa. Ei punaista, ei kultaa. Kuitenkin huomaan jossain vaiheessa, että homma lähtee ihan lapasesta. Eli siinä vaiheessa kun avaan viime vuonna paketoidun joululaatikon ja tutut tavarat. Tänä vuonna lampussa roikkuu esimerkiksi mobile, jossa on kimaltava sammakko ja kultainen kuu. :D

  -Ruut

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa Ruut! Ja ooh, kultaa! Mun joulu ei ole vielä koskaan tainnut olla kultainen. Viime sunnuntaina kyllä pyörittelin käsissä oikein kunnon bling bling -lintukoristetta, mutta toistaiseksi jäi vielä kauppaan. Vähän kyllä kummittelee mielen perukoilla... :) Ja sun mobile tuo kyllä varmasti hymyn huulille!

   Poista