maanantai 12. joulukuuta 2016

Tallinnan ihanin kahvila

Tampereella se on Ojakadun vohvelikahvila, Porvoossa Tee- ja kahvihuone Helmi ja nyt vaikuttaa vahvasti siltä, että Tallinnan ihanin kahvila on Chocolats de Pierre (tai Pierre chocolaterie, rakkaalla lapsella on monta nimeä). Kun kaksi vuotta sitten päädyin Pierren tunnelmalliselle sisäpihalle, se oli kahvilarakkautta ensisilmäyksellä. Tämän kertaisella visiitillä tuo tunne syvenikin sitten jo lähes kunnes kuolema meidät erottaa tyyppiseksi rakkaudeksi.Rakastan juuri tällaisia vanhoja kahviloita, joiden mielenkiintoisia yksityiskohtia täynnä oleva ja täydellisen boheemi sisustus on muotoutunut vuosien varrella. Tai ainakin sisustus on saatu vaikuttamaan siltä, kuin se olisi kerrostunut vuosikymmenten saatossa. Pieni googlettelu nimittäin kertoi, että kahvila on avattu vasta 2003. Pieni höh, olisin niin mieluusti halunnut ajatella sen olleen paikoillaan jo vuodesta 1937, niin kuin servetti antaa ymmärtää! No, ehkä Pierre on tehnyt suklaata siitä lähtien. Lisäpisteitä tulee kahvilan tunnelmaan sopivasta musiikista ja kokonaisuuden täydentävästä tarjoilijoiden pukeutumisesta. Kuin pieni pala Pariisia keskellä vanhaa Tallinnaa!Ja sitten ne kahvilan antimet... Tarjolla on mm. erittäin suklaisia juomia ja kakkupaloja, joista riittää jaettavaksi kaverillekin. Joku näkyi syövän siellä myös jotain suolaista, mutta jos minulta kysytään, niin Pierre on se paikka, johon mennään juomaan kuumaa suklaajuomaa ja unohdetaan hetkeksi koko muu maailma ympäriltä. Minä maistoin tällä kertaa tequila & chili kaakaota. Ihan täydellinen valinta kylmälle pakkaspäivälle. Ja  katsokaa nyt tuota lasin reunoja pitkin valuvaa suklaata!


Ensi kerralla, kun kuljet pitkin Tallinnan vanhan kaupungin katuja (Vene 6)  ja törmäät tähän kylttiin, niin poikkea sisäpihalle ja anna monacolaisen nallen johdattaa sinut sisälle ehkä maailman ihanimpaan kahvilaan. Lupaan ettet kadu!

Ps. Pieni googlettelu paljasti myös, että Pierrellä on sisko Josephine saman kadun varrella (Vene 16)!

8 kommenttia:

 1. Oih!
  Tuonne minäkin mielelläni istahtaisin kahville unelmoimaan!

  VastaaPoista
 2. Kiitos vinkkauksesta! Olin vaihtarina Tallinnassa pari vuotta sitten ja silloin tuli koluttua kaupunkia ristiin ja rastiin, mutta tämä kahvila on jostain syystä jäänyt näkemättä. Pitääkin seuraavalla kerralla tsekata. :)

  -Ruut

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eipä kestä! :) Tuo on tosiaan sisäpihalla eikä sinne välttämättä vahingossa löydä. Mutta paina mieleen tuo kyltti, niin varmasti bongaat sen seuraavalla Tallinnan reissulla!

   Poista
 3. Onpa ihanan näköinen paikka! Kiitos vinkistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eipä kestä! Tuo on kyllä niiiiin ihana paikka! :)

   Poista
 4. Nämä sun kuvat on jotain ihanaa! Ja koko blogi ♡♡♡ Olin vaihtarina Tallinnassa 21 vuotta sitten ja sinne jäi pala sydäntä, ihana paikka! <---onko ihana nyt varmasti mainittu useamman kerran?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi,ihana Jenni, kiitos kauniista sanoistasi! <3 Ja tunne siitä ihanuudesta on molemminpuolinen! Ja ihanaa ei voi koskaan hokea liikaa... :)

   Poista