sunnuntai 1. tammikuuta 2017

Paluulippuja vuoteen 2016

Joku on joskus sanonut jotakin sellaista, että valokuvat ovat paluulippuja katoaviin hetkiin. Hyvin sanottu! Minunkin vuoteeni, tai vuosiini, mahtuu paljon sellaisia hetkiä, joita en jälkeinpäin ilman valokuvia muistaisi enää ehkä lainkaan. Sitä hiljaista maaliskuun sunnuntaita tai tammikuista järven jäällä vietettyä pakkaspäivää tai virolaisella torilla kohdattua leidiä. Sitten on taas ne hetket, jotka syöpyvät muistiin ikiajoiksi ilman valokuviakin. Vuoden pisimmän päivän auringonlasku, kanoottiretki kuutamossa, Lontoossa koettu muistojen tulva. Ja sitten on vielä ne hetket, joista ei ole kuvia lainkaan. Niihin liittyy yleensä tärkeitä ihmisiä ja niin paljon muuta ajateltavaa/tehtävää, että kamera on saanut unohtua kassin pohjalle.

On siis aika tehdä pieni katsaus blogi-vuoteeni 2016 vuoden kuvatuimpien aihe-alueiden avulla.

Ensinnäkin nämä pysähtyneet hiljaiset hetket. Olen tehnyt niistä nauttimisesta lähes taidetta.
Joulufiiliksen täyttämä joulukoti, ei petä koskaan. (Värimaailma oli muuten sitten lopulta kuitenkin jotain ihan muuta kuin uumoilin.)

Kaikesta (kyllästymisestä) huolimatta, totuus löytyy kotoa ja siellä vietetyistä hetkistä. Olkoonkin vähän nuhjuinen ja tylsä, kuitenkin aina lämmin ja kodikas.

Kaikki nämä neljä vuodenaikaa, tykkään niistä kaikista. Kamerani ehkä kuitenkin rakastaa eniten talvea...

Nämä aikaiset aamuhetket (ja yksi yötön yö). 


Note to self: a blooming home is a happy home.  


Kaikki nämä kaupunkirakkaudet. Niitä mahtuisi listalle vielä  p a l j o n  lisää.


Ja oi kyllä, olen edelleen a sunday kinda girl, joka osaa nauttia elämän pienistä iloista ja ottaa ihan vaan iisisti.
Jos jotakin toivoisin tulevalta vuodelta, niin toivoisin olevani enemmän myös sellainen make things happen kinda girl, tiedätte varmaan tyypin.
Ja kuin todisteeksi edellisestä voin nyt ylpeänä ilmoittaa, että tästä päivästä eteenpäin en ole enää nainen, joka ei osaa itse poksautella kuohuviinipullojaan. Kippis sille! 
(Tiedän, että ainakin muutama ystävä hurraa siellä nyt kanssani. Älkää kuitenkaan pyytäkö mua ensi kerralla tekemään sitä, koska tää oli kuitenkin vaan tällainen pieni pullo... Että tän asian suhteen mennään sillä vanhalla kaavalla vaan!)

Näillä ajatuksilla kohta uutta vuotta.
2017
siinä on jotenkin hyvä kaiku, eikö vain!

Siis hyvää uutta vuotta ystävät!

12 kommenttia:

 1. Vuotesi näyttää kauniilta ja seesteiseltä. Itse tykkään myös palata välillä menneeseen kuvien kautta. Joskus ihmetyttää, miten on unohtanut kokonaan jonkun asian, joka kuvaushetkellä tuntui niin tärkeältä. On ihanaa, kun kuvien avulla sellaisia hetkiä voi palauttaa takaisin mieleen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Seesteinen kävi itselläkin mielessä, kun kokosin näitä kollaaseja. Jos ei muuten, niin ainakin sävymaailmaltaan. :) Ja varsinkin niitä ympäröivien ihmisten kanssa vietettyjä arkisia hetkiä (ja juhlahetkiäkin) pitäisi kuvata paljon enemmän. On esimerkiksi niin kiva selata isovanhempien valokuvakansioita ja päästä kurkistamaan entiseen maailmaan. Sillä sitähän nämäkin hetket joskus ovat; vanhaa aikaa.

   Poista
 2. Hih, minä en uskalla avata kuoharipulloa. Pelkään kaikkea paukkuvaa, jopa ilmapalloja. Hienot kollaasit. Onnellista uutta vuotta 2017!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, niinpä, tiedän tunteen! :D Onnellista uutta vuotta sinullekin!

   Poista
 3. Hahha! Minäkään en uskalla avata kuoharia! :D Myös välillä ison vissypullon avaaminen jännittää, mitä jos se pamahtaa?! (ps. äidilleni on käynyt niin, että on avannut ison kokiksen, josta lensikin pohja irti suuren pamauksen kera ja kokis levisi pitkin keittiötä kattoa myöten).

  Kauniita kuvia ja kaunis vuosi 2016. Olkoon 2017 vielä kauniimpi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Arvasin, että sieltä löytyy muitakin jänishousuja! :D Ja näkisin, että mulle vois käydä myös tollainen kokis-äksidentti... Kaunista tätä vuotta sullekin!

   Poista
 4. Kauniit kollaasit.
  Tykkään kuviesi herkkyydestä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos marliska, ihanaa saada palautetta omista kuvista!

   Poista
 5. Ihania kuvamuistoja, niin kauniita ❤
  Ihanaa alkanutta vuotta, ja paljon uusia onnellisia muistoja :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Hannele! <3 Tuokoon vuosi 2017 meille kaikille paljon onnellisia muistoja!

   Poista
 6. Ihana postaus, otsikosta alkaen!
  Myönnän avoimesti, että en poksauta kuohuviinipulloja vaan avaan ne tylsän hallitusti, mitä hallitummin sen parempi. No, ehkä jossain once-in-a-lifetime-tilanteessa voisi poksauttaa ja antaa viinin kuohua, mutta hetkinen, eipä ole sellaista vielä sattunut. :)

  Olkoon uusi vuotesi yhtä kaunis kuin edellinen!
  (Minä olen aloittanut vuoden pienellä siivouksella. Mm. deaktivoin Pinterest-profiilini. En sitten näe pinnauksiasi, mutta näen itse ottamasi kuvat täällä blogissa, ja nehän ovatkin kaikkein tärkeimmät.)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sara! <3
   Ja enhän minäkään nyt (tietenkään) räikköstyyliin sitä poksauttanut, vaan nimenoamaan hillityn hallitusti ja silmät kiinni! :D
   Minunkin pitäisi ehkä tehdä samanlainen siivous. Ei ehkä kuitenkaan pinterestissä, mutta nämä omat kuvakansiot vaatisivat kyllä pientä läpikäyntiä. Kuvia kertyy koneelle välillä ihan järkyttäviä määriä, huh.
   Ihanaa uutta vuotta sinullekin!

   Poista