lauantai 24. kesäkuuta 2017

Keskikesä

Keskikesä on minulle aina jotenkin hyvin ristiriitainen ajanjakso. Tunnelmat ovat toisaalta odottavat - onhan kesä ja loma vasta alkamassa - mutta toisaalta hyvin haikeat - vuoden pisin päivä on jo eletty ja itseasiassa se kesäkin on tainnut ehtiä jo aika pitkälle, ihan huomaamatta. En tiedä saatteko kiinni tästä ohimenevästä tunteesta, mutta se on vahvasti läsnä näissä vuoden pisimpänä päivänä otetuissa kuvissa. Kesäillat on pakattu täyteen juuri tuota samaa maagista haikeutta.

Ja kun puhuin ohimenevästä tunteesta, niin sitä se todella myöskin on. Kun keskikesän taite on eletty, jäävät ajatukset päivän lyhenemisestä ja kesän nopeasta kulumisesta lämpimien päivien tuoksinassa yleensä nopeasti unholaan. Ja hyvä niin. Tämän yhden päivän ajan aion kuitenkin hengittää tätä haikeutta ja olla vaan ihan hiljaa.

Kaunista juhannusta ystävät!

16 kommenttia:

 1. Ihan samaa minäkin haikailen....toisaalta pelko kesän loppumisesta ja toisaalta nautin juuri näistä pimenevistä illoista ja varsinkin jos sattuu olemaan lämpimät illat, niin haikeus unohtuu.....
  Nautinnolisia keskikesän hetkiä <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, oikeastaan ihan hassua tämä haikailu, sillä minäkin pidän myös niistä pimenevistä illoista. Siispä ihanaa kesän jatkoa sinullekin Satu! <3

   Poista
 2. Ihana Muusa <3
  Lempeää päivää ja iltaa sinulle!

  VastaaPoista
 3. Nyt kun kevät tuli niin hitaasti ja toisaalta luonto tupsahti loistoonsa nopeasti loppujen lopuksi niin mä myös tunsin samaa haikeutta⚘⚘

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkä se kuuluu asiaan tuntea pientä haikeutta sen tosiasian edessä, että mikään ei kestä ikuisesti. Mutta nyt nautitaan! :)

   Poista
 4. Niin se monesti käy, että kesä menee sitä odotellessa. Ihan kuten meni kevätkin. Mukavaa juhannuksen jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi on tämä juhannuksen mukanaan tuoma pakollinen pysähtyminen, niin ehtii tajuta, missä mennään! :D Mukavia puutarhahetkiä sinulle!

   Poista
 5. Tiivistit tosi hyvin sen fiiliksen, mikä itsellenikin aina tulee tässä kesäpäivänseisauksen aikaan. Olen onnellinen siitä, miten valoisaa ja heleää ja ihanaa luonnossa on ympäri vuorokauden, mutta samaan aikaan tunnen syvää haikeutta, koska yöt alkavat taas pidentyä ja pimentyä. :') Onneksi tässä on tosiaan se hyvä puoli, että edessä on vielä pari-kolme kuukautta leppoisia ilmoja ja kesäisiä aktiviteetteja. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin että alavilla mailla haikeuden vaara, tai jotain... :D Mutta totta; seuraavat pari-kolme kuukautta eletään kesää! Ihanaa kesää sinulle!

   Poista
 6. Ymmärrän kyllä mitä tarkoitat! Itsekin haluaisin pitää hetken pidempään kiinni siitä tunteesta, että valoisa aika pitenee ja kaikki on edessä... Vaikkakin rakastan niitä loppukesän lämpimiä, pimeneviä iltoja. Jotakin taianomaista tässä keskikesän taitteessa on!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä. Joskus olisi kiva pysäyttää ajankulku hetkeksi!

   Poista
 7. Ihana tunnelma ja tuo satumainen Pohjolan valo.
  Nyt on se hetki nauttia kesästä!

  VastaaPoista