sunnuntai 10. syyskuuta 2017

Terveisiä paratiisisaarelta

Verkkainen postaustahtini ei suinkaan ole johtunut siitä, että olisin lomaillut paratiisisaarella, vaikka siltä se on kieltämättä välillä tuntunut. Paitsi että opinahjoni Saaren kartano Mäntsälässä on miljööltään aivan ihana, myös itse opiskelu ja opintovapaa on tuntunut lähes paratiisilta siihen normiarkeen verrattuna. En varmaan kauheasti valehtele sanoessani, että opiskelu tällaisessa ymrpäristössä lähentelee jo lähes terapiaa! Vai mitä mieltä olette?


Minä opiskelen Saarella puutarhuriksi kukkasidontapainotteisella linjalla. Nämä ensimmäiset viikot ovat pitäneet sisällään mm. kukkasidontaa ja värioppia, myymälätyöskentelyä ja kasvioppia. Uutta asiaa on tullut paljon ja unta ei ole tarvinut iltaisin paljon houkutella. Samaan aikaan olo on ollut kuitenkin energinen ja innostunut. On ihanaa oppia jotakin uutta ja konkreettista! Täysin toinen maailma kuin aiempi ura ja opiskelut ja ehkä juuri siitä syystä olen vieläkin hieman pöllämystynyt. Toisaalta ihmettelen, miksi en tehnyt tätä loikkaa jo aikapäiviä sitten. Vaan niin kai se on, että asioilla on aikansa ja paikkansa. Kun tarpeeksi monta kertaa kiertää kehää ja päätyy aina samaan risteykseen, on vihdoin valmis kääntymään uuteen suuntaan. 

Viime viikkoina olen  innokkaasti viittoillut täällä risteyksessä ja rohkaissut kaikkia muitakin vuodesta toiseen ja vailla intoa samaa kehää kiertävää kääntymään seuraavan kerran risteyksestä uuteen suuntaan. Ainakin omalla kohdallani se on ollut yksi elämäni parhaimmista päätöksistä. Tulevaisuudessa aion tehdä niitä paljon lisää. Siis hyviä päätöksiä ja loikkia tuntemattomaan!  

24 kommenttia:

 1. Kyllä tuo paratiisisaaresta käy...kaunista!
  Onnea opintoihin!

  VastaaPoista
 2. Mikä paratiisi! Todella terapeuttinen oppimisympäristö. Kaikkea hyvää opintoihisi. Sinua kuljettaa selvästi palo ja luovuus, anna sen leimuta♥

  VastaaPoista
 3. Vau, mikä paikka! <3 Minäkin tässä aloittelen taas opiskeluarkea - on siinä totuttelua. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On siinä totuttelua kyllä! :) Tsemppiä sullekin opintoihin!

   Poista
 4. Ihana miljöö!
  Onnea rohkeudesta valita uusi suunta!

  VastaaPoista
 5. Kaunis paikka ja hienoa, että valinta tuntuu oikealta! Kyllä tuossa miljöössä ja kukkien parissa viihtyisi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, hyvin viihtyy! :) Jos et ole koskaan käynyt, niin kannattaa joskus poiketa. Kauneimmillaan tietysti varmaan loppukevät-kesä-alkusyksy -akselilla. Ja siellähän on myös puutarhamyymälä.

   Poista
 6. Jos Lepaan milijöö on kaunis, niin kuvien mukaan tämä on todellakin se paratiisi!! Minut voi sitten hakea iana tuolta suunnasta minne tuo talli osoittaa, sikäli mikäli se tarkoittaa hevosia, tosintrenktoritkin on tosi mielenkiintoisia!
  Täällä yksi risteyksessä seisova, joka on jo valinnut suunnan, kunhan vain valo vaihtuu vhreäksi....
  Nautinnollisia päiviä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toki kuvailin juuri siellä kauneimmilla kulmilla. :) Tuo punatiilinen rakennus on se vanha talli ja siellä ei siis ikävä kyllä ole enää hevosia, vaan luokkatiloja. Mutta onpahan ollut kyllä kartanolla komea talli silloin joskus!

   Ja joskushan voi ajaa vaikka vähän punaisia päin! ;)

   Poista
 7. Onpa ihana ja taatusti inspiroiva ympäristö uusille opinnoillesi! Onnea matkalle ja nauti olostasi. Olin itse joskus samoissa tunnelmissa ja paljon uutta ja hauskaa uudesta uranvalinnasta seurasi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Ritva! <3 Olen kyllä nauttinut ja ihana kuulla, että ainakin sinun kohdallasi uravalinta on ollut passeli!

   Poista
 8. Löysin blogiisi Annan Kätteni Jäljiltä-blogin kautta ja tulin katsomaan kuviasi. Oi kuinka kauniita. Liityin tuota pikaa lukijaksi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kristiina <3 ja ihanaa, että löysit blogiini! Tervetuloa! Tulen ehdottomasti vastavierailulle!

   Poista
 9. Tuttu paikka tuo Saaren kartano. Siellä olen aikoja sitten opiskellut. Paljon on varmaan miljöössä tapahtunut muutoksia. Onnea uudelle polulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinäkin! :) Saari tuntuu yhditävän montaa ihmistä. Kiitos onnentoivotuksista!

   Poista
 10. On kyllä ihanan näköinen paikka! Kelpais tuolla opiskella tai ihan vaan ollakin :D Kauniita kukkia ja muutenkin upee miljöö.

  ♥: Linda/Revontulipalo

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö vain olekin! :) Mahtavaa, että löysit blogiini ja vieläpä kommentoit! Kävin jo pikapikaa vastavierailulla ja tulen ehdottomasti paremmalla ajalla uudestaan!

   Poista
 11. An exciting time for you and a beautiful place to study! Enjoy every moment. Lovely photos as you start your new life. xx Karen

  VastaaPoista