perjantai 3. marraskuuta 2017

Kukkia pöydälläni

Vaihdoin muutama viikko sitten olohuoneen pöytänä palvelleen vanhan puupenkin vanhaan metalliseen arkkuun, jonka ostin jo joskus vuosi sitten vanhan tavaran kaupasta. Sen kaunis ja kulunut sinivihreä pinta tarjoaa upean taustan kukkakuville. 


Ylläolevan kukkakakun tein eilen koulussa. Kyseessä oli väriopin harjoitus, jossa jokaiselle arvottiin oma teema. Minun kohdalleni osui lähisävyharmonia. Tämän kaltaisia töitä tehdään koulussa yleensä viikon mittaan syntyneistä pätkäkukista, joten on mentävä sillä mitä kulloinkin sattuu tarjolla olemaan.  Tällä kertaa ajattelin lähteä vähän kauemmas omalta (väri)mukavuusasteeltani ja valitsin kelta-oranssin sävymaailman. Kuva ehkä hieman vääristää sävyjä, sillä esimerkiksi nuo oranssit neilikat eivät ole oikeasti noin punasävyisiä. Tämä oli kaiken kaikkiaan tosi kiva tehtävä, erityisesti juuri värien käytön näkökulmasta. Muita teemoja oli mm.  sävytön - sävyllinen, keskussävyharmonia, kylmä - lämmin, vastasävyharmonia, lämmin - lämmin, vaalea - tumma ja  yleisharmonia.


Kimpun sitominen on viime aikoina takkuillut ja tuntuu, että taidot junnaavat paikoillaan. Turhautumista on siis ollut ilmassa. Sidonnan kertauspäivänä ähelsin koko päivän kimpunteon ympärillä, mutta en ollut oikeastaan kertaakaan tyytyväinen lopputulokseen. Päivän päätteiksi tein vielä pätkäkukista kotiin vietäväksi pienen kimpun, jonka kanssa harjoitukset jatkuivat niin kauan kuin niissä suinkin henki pihisi.

Harjoitella pitäisi siis aina ja kaiken aikaa, mutta etäviikoilla haasteita aiheuttaa kukkamateriaalin saaminen mahdollisimman opiskelijaystävälliseen hintaan. Kauppareissuilla tulee siis katseltua sillä silmällä markettien kukkatarjontaa ja on tyydyttävä vähän tylsempiin yhdistelmiin. Niin kuin nyt vaikka juuri näissäkin kuvissa näkyviin lidlin ruusuihin ja freesioihin ja oman parvekkeen hopealehtiin.
  

Nyt on edessä taas pari etäviikkoa, joten tiedän mitä tulen tekemään. 
Tavoitteena on pitää pöytä kukitettuna!

14 kommenttia:

 1. ihanat värit, vaikkei minunkaan lemppareita ja kyllä uskon, että turhauttaa ja oikeesti tuo on ihan pir....n vaikeeta..pitää kimppu kasassa ja saada sellainen kuin on oma visio :) Mutta hei sitten kun se napsahtaa kohdalleen, niin sitten voi hihkua ilosta :)

  Mukavia etäpäiviä <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, sitä napsahdusta odotellessa! :D Kai se avainsana on vaan se toisto, toisto ja toisto. Ja vielä kerran toisto!

   Poista
 2. Niin kauniita kukkia! Tuo luumunvärinen krysanteemi on niin kaunis, sellaista jo tuossa tovin mietin yhden ihanan herran synttärikimpuunkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Aikku ja tervetuloa vierailulle, toivottavasti tulet toistekin! :) Tuo luumunvärinn iso krysanteemi on yksi minunkin syksyn lemppareista. Upea, intensiivinen sävy!

   Poista
 3. Oioi, miten upea kukkakakku! Valtaisan kauniita nuo tekemäsi kimput. Varmasti haasteellista vaan näkeehän noista, että olet taitava!

  Valoisia etäpäiviä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Hannah! <3 Niin ihanaa, kun te kaikki tsemppaatte. Jokainen uutta taitoa opetteleva tarvitsisi samanlaisen kannustavat yhteisön. Olen niin kiitollinen!

   Poista
 4. Upeaa väri-ilottelua ja väripaletin kanssa leikittelyä!
  Metalliarkun sävy todella sykähdyttää taustavärinä!
  Ihailen aina noita Suomen kukkalajike valikoimia...täällä tuntuu olevan niin suppea valikoima!!
  Lempeitä marraskuun tunnelmia sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Susanna, juuri värien kuljettamisesta sainkin plussaa. :) Ja minä kun taas kuvittelin, että siellä etelämpänä olisi ihan huimat valikoimat! Mutta ehkä ne parhaat apajat taitaa sijoittua johonkin Suomen ja Espanjan välimaastoon. Lempeää marraskuuta sinullekin!

   Poista
 5. Ihanat kimput! Juu, nyt on materiaali tiukemmassa, kun ei puutarhasta enää saa täydennystä. Marketit ja omat vähäiset viherkasvit..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Satu! Alan pikkuhiljaa ymmärtää, miksi monet puutarhaharrastajat eivät niin perusta talvesta... :)

   Poista
 6. Voi kuinka upeat värit ja kauniisti kuvatut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Marika! Kukkien kuvaaminen on vaan niin parasta! :)

   Poista