keskiviikko 17. tammikuuta 2018

Vuosi 2017 kuvina

Mikähän lie mielenhäiriö iski, kun sain aikaiseksi kirjautua tänne bloggeriin! Siis hyvää tätä vuotta ystävät! Palataan kuitenkin vielä hetkeksi viime vuoteen, sillä tämä postaus on virunut luonnoksissa jo ainakin sen kaksi viikkoa.

Vuosi 2017 oli minulle monella tapaa käänteentekevä. Tai ei ehkä sittenkään niin monella tapaa, sillä tärkeimmissä käänteessä taisi molemmissa lukea puutarha. Jos joltakulta on mennyt ohi, niin keväällä ostin siirtolapuutarhamökin ja syksyllä aloitin puutarhuriopinnot, ja nämä asiat värittivät aika vahvasti viime vuotta. Mutta asiaan!

Vuonna 2017 koin elämäni ensimmäiset puutarhahetket.
Pääsin mukaan jo heti alkukesän aikaan, kun puutarha vasta heräili eloon ja minä odotin jännityksellä mitä kaikkea maasta puskeekaan esiin.


Ensimmäisen puutarhakesän odotetuin hetki taisi olla  pionien kukinta. Nämä kaunottaret ovat ehdottomasti pienen puutarhani kuningattaria.


Ja vihdoin pääsin nauttimaan myös elokuisen puutarhan tunnelmasta. Se oli juurikin niin ihanaa kuin olin ajatellutkin sen olevan.


Kesäyöt saivat kesäkodin ja puutarhan myötä ihan uuden merkityksen elämässäni. Pelkään pimeää, eikä kesäyön hämäryys tee siinä poikkeusta, mutta jotenkin kummassa onnistuin silti nauttimaan näistä tummuvista illoista mökillä.Ja se kesäkoti, siitä tuli heti mun happy place. Vähän nuhjuisen oman kodin rinnalla kesäkodin valoisuus oli jotakin aivan ihanaa. Otin yläkerran käyttöön vasti ihan kesän lopulla ja kevään to do -listan kärjessä onkin sen remontoiminen entistä ehommaksi.


Loppukesä, late summer, alkusyksy... Syyskuun viimeistä viikkoa ja intiaanikesää unohtamatta! Mahtava päätös ensimmäiselle puutarhakesälle.


Ja sitten niihin muihin hetkiin. Opintovapaan ja opiskelujen myötä alkoi ihan uudenlainen ajanjakso elämässäni. Paljon entistä vapaampi, luovempi ja inspiroivampi. Eikä vähiten siksi, että vuoden viimeiseen puolikkaaseen mahtui niin paljon kukkia ja sidontaa.


 Kukkia mahtui toki myös vuoden ensimmäiseen puolikkaaseen. Nämä kukkakuvaushetket toimivat minulle kuin meditaationa aikana, jolloin mielessä myllersivät kaikenlaiset elämänmuutokseen liittyvät kysymykset. Itse näen näissä kuvissa paljon toivoa ja uskoa uusiin mahdollisuuksiin.


Valokuvauksen saralla viime vuoden aikana syveni rakkauteni still life - kuvausta kohtaan. Näissä kuvissa itse asetelma ei niinkään ole minulle se juttu, vaan erityisesti näihin pysähtyneisiin hetkiin latautuneen tunnelman tallentaminen.


Ja minun kuvissani näihin hetkiin on usein latautunut aimo annos visuaalista melankoliaa. Tiedättehän, sellaista selittämätöntä kaihoa ja kaipuuta.


 Vuonna 2017 kuvasin harvinaisen vähän luontokuvia, mutta ehkä kauneimmat winter wonderland kuvani ikinä. 
 

Tähän kollaasiin on hyvä lopettaa, sillä nythän tuolla ulkona alkaa olla taas kunnon talven ihmemaa -meininki meneillään.


Lyhyesti tiivistettynä vuosi 2017 oli selkeästi edeltäjäänsä parempi, enkä toivo yhtään sen vähempää tältäkään vuodelta. Oikeastaan vielä vähän enemmän.
Ja sitä samaa toivon teillekin!

22 kommenttia:

 1. Eikä, miten ihanat kollaasit! Oma puutarha on kyllä todellinen onnen lähde. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, ja sinäpä sen sanoit! Oma puutarha on kyllä todellinen onnenlähde!

   Poista
 2. Se käsittämätön visuaalinen melankoliasi saa viehättävät kuvasi tallentamaan ihania tarinoita sisälleen.
  Rakastan kuviasi ja niiden tunnelmaa!!
  Hengitys pysähtyy hetkeksi kun näen jonkun sydäntä sykähdyttävän kauniin kuvasi.
  Se on elämän kauneutta, jotain syvää...suoraan sielusta ja kosmoksen tähtipölystä!
  Nautin jokaisesta hetkestä! (sata sydäntä perään...)

  Toivotan sinulle aivan upeaa vuotta 2018 puutarhaopintojen parissa ja siirtolapuutarhamökkisi lumoissa!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikä, kiitos Susanna aivan ihanasta kommentista! <3<3<3 Tämän talletan jonnekin syvälle sisimpääni. Ihan herkistää. <3

   Poista
 3. Aivan mahdottoman ihania kuvia ihan kaikki!
  Oikein hyvää tätä vuotta sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Kristiina! Onnellista tätä vuotta sinullekin!

   Poista
 4. Such lovely memories you have shared - truly magical photos! I hope that 2018 is also full of magic for you! xx Karen

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thank you Karen for all your kind words! Magical year 2018 to you too! <3

   Poista
 5. Ensimmäiseksi tulee mieleen kukkaisa vuosi. Aivan ihastuttavia kuvia ja hetkiä! Toivon sinulle tällekin vuodelle ihanaa eloa siirtolapuutarhan ja kukkien parissa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Eeviregina! Kukkaisa - sitä se todellakin oli! Kaunista tätä vuotta sinullekin!

   Poista
 6. Näyttää ja kuulostaa ihanalta vuodelta! Sykähdyttäviä kuvia, ja visuaalinen melankolia on juuri se tyylilaji, joka minuunkin vetoaa, siksi näistä niin valtavasti pidänkin. Ja puutarha ja kukat ovat kyllä katoavaisuudessaan mitä antoisin kuvausaihe tässä mielessä. Vaikka kukoistuksen paras hetki on ihana, ovat ne varisseet terälehdet, tyhjät puutarhatuolit ja elokuuhun tummuvat illat sitä, mikä saa eniten sydämen väräjämään. Onnea uuteen opiskelu- ja kesäkotivuoteen! Ritva/Terrafiore

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Ritva! Ihan samaa mieltä, kyllä se on täälläkin juuri se loppukesä joka sitten lopulta pistää eniten huokailuttamaan. <3 Ihanaa tätä vuotta sinullekin!

   Poista
 7. Järisyttävän ihanat kuvat/kollaasit.
  Haikean kaunis tunnelma välittyy tänne asti. Tykkään!!
  Kaunista vuoden jatkoa kukkien ja ihanaisen puutarhan parissa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Maarit! Kaunista vuoden jatkoa sinullekin! <3

   Poista
 8. Hurmaavat kuvakavalkadit, näistä saisi vaikka vuosikalenterin! Kaikkea hyvää alkaneen vuoden askeliin♥

  VastaaPoista
 9. Muutosten vuosi 2017 ollut todellakin sinulla. Ja silmä vaan lepää näissä sinun ottamissasi kuvissa. <3

  Näin sinusta muuten untakin joku aika sitten - esittelit minulle kesäkotisi puutarhaa. Hassua sinällään, kun ei olla koskaan edes tavattu. Mukavaa meillä oli siitä huolimatta. :D

  Jos toiveen saa esittää tälle vuodelle tänne blogiin, niin minua kiinnostaisi kovasti nähdä enemmän kuvia kesäkodistasi ja kodistasi myös täällä blogissa.

  Hyvää vuotta 2018!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Saija! Ja hauskaa, että pääsit jo unissasi mun luokse kylään! :D Ehkä joskus ihan oikeastikin... Ja toiveitahan saa aina esittää, eri asia sitten täytyyvätkö ne. ;D Kotona tuskin tulen pahemmin kuvailemaan niin kauan kun asun tässä nykyisessä kodissa, mutta kesäkodin kuvailemisen suhteen täytyy yrittää vähän ryhdistäytyä. Mulla on vaan yksi pieni mutka matkassa. Kuvaan sellaisella objektiivilla, joka ei oikein sovellu sisustuskuvaukseen varsinkaan pienissä tiloissa. Joudun siis peruuttamaan seinästä läpi saadakseni kuvaan laajempia kulmia. Mutta lupaan tehdä parhaani! :)

   Poista
 10. Olen ihan sanaton... Kuvasi ovat niin upeita.
  Ihanaa vuotta 2018! ♥

  VastaaPoista
 11. Siis APUA, meinasin missata koko tämän kauneuden <3 Anteeski, olisit tönäissyt ja sanonut jotain!!!
  Ihana teksti ja kuvat, sinut hieman tuntevana voisin sanoa, että juuri sinua! Niin ihanan seesteistä ja olemuksesi saa tälläisen sähikäisenkin rauhoittumaan ja olemaan ehkä hetken hiljaakin. Kiitos, että olen saanut tutustua sinuun <3

  Niin ja remppahaalrit ja hanskat odottaa valmiina apuun... ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi sua Satu! <3 Kiitos itsellesi! Ja ehkä sä voit sit puolestasi vähän potkia muhun vauhtia! :D

   Poista