sunnuntai 25. helmikuuta 2018

Kuusi kuvaa kesästä

Sain jo jokunen aika sitten Viherrilliltä Kuusi kuvaa kesästä - haasteen. Kiitos siitä! Haasteen on aloittanut Tuplasti terapiaa -blogin Pirjo jo vuonna 2012 ja siitä asti se on lähtenyt matkaan aina marraskuussa.

Viime kesähän oli minun ensimmäinen puutarhakesäni ja poikkesi siten suuresti kaikista aiemmista. Keräsinkin tähän juuri ne kesän sykähdyttävimmät puutarhahetket.


Omenapuiden kukinta
 Ikiaikaisin puutarhaunelmani liityy omenapuihin. Unelmieni puutarhassa olisi vanhoja omenapuita, joiden alla kahvitella lämpiminä toukokuun päivinä. Omassa puutarhassani ei ole vanhoja omenapuita, mutta pienenkin puun kukinta on kyllä sykähdyttävän kaunista.


Omasta puutarhasta poimitut kimput

 Tämä, jos mikä, on todellista puutarhaluksusta. Tänä vuonna suunnitelmissa on kasvattaa entisestään leikkokukkien osuutta puutarhassa.


Pionien kukinta

Pionien kukinta oli ehkä viime kesän odotetuin juttu. Ensimmäinen pioni aukaisi nuppunsa 4.7. ja sitä iloa kesti noin kaksi viikkoa, kunnes sateet piiskasivat pioniparat.


 Elokuiset hetket
 Elokuussa muiden palattua töihin, minä jatkoin hieman hämmentyneenä lomaani ja nautin hiljaisista hetkistä. 


Oman puutarhan sato

Olin todella tyytyväinen saamaani satoon, sillä odotukset eivät olleet mitenkään kovin korkealla.  Taisi olla matkassa mukana sitä kuuluisaa aloittelijan tuuria!


Intiaanikesä
Syyskuun viimeinen viikko ja ihana lämpöaalto. Ihan paras päätös ensimmäiselle puutarhakesälle.Minä en nyt laita haastetta enää eteenpäin, sillä kaikkien katseet taitavat olla jo vahvasti tulevassa kesässä, vai mitä! Minulla ainakin. Juuri nyt hieman jännittää, miten puutarha mahtaa selvitä talvesta, sillä josko viime kesänä oli tuuria matkassa niin tein myös varmasti kaikki aloittelijan virheet. Toivotaan, etten kuitenkaan mitään sellaista, jota ei pystyisi enää korjaamaan. Joka tapauksessa, sormet ristissä täällä siis odottelen kevättä saapuvaksi!

14 kommenttia:

 1. Ilahduttavan värikkäitä kuvia (ulkona vallitsevan harmaavalkoisen olotilan vastapainoksi)! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi meillä on nämä neljä ihanaa vuodenaikaa!

   Poista
 2. Ihana, ihana postaus! Tämä vei niin kesään - ja suloista, että kesää kohdenhan tässä taasen kuljetaan:)

  VastaaPoista
 3. Ihanat kesäkuvat! Tuo kaikki meillä on edessä.

  VastaaPoista
 4. Täydellisen kesän ihanat kuvat. :))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuosta viime "kesän" täydellisyydestä voidaan olla varmaan montaa mieltä, mutta minä kyllä nautin! :D

   Poista
 5. Aivan ihanat kesäkuvat. Enpä ole tuollaista punajuurisatoa saanut. Meillä madot iskevät noihin punajuuriin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Satu! Mulla taisi siis todellakin olla aloittelijan tuuria matkassa! :D Olen jo henkisesti varautunut siihen, että tänä vuonna ei viljelykset ehkä onnistu yhtä hyvin!

   Poista
 6. Ihania muistoja kesästä <3 Täällä myös sormet syyhyten odotellaan tulevaa kesää. Mulla tosin aiheuttaa päänvaivaa uuden kukkapenkin teko, kun vanha kutistui ikävästi terassin tieltä. Mä en tajua mitään kasvien yhdistelemisestä, mutta ehkä yritän moukan tuurilla ja istuvan vaan sekaisin kaikkea mistä tykkään :)

  VastaaPoista
 7. Varsinkin nyt tällaiset kuvat saavat aikaan syvän huokaisun. Nyt ei enään jaksaisis yhtään odottaa, että pääsisi pihalle puutarhahommiin ja upottamaan sormensa multaa ja ihailemaan luonnon heräämistä kamalasta talvesta!

  VastaaPoista