lauantai 24. maaliskuuta 2018

Postikortteja Prahasta

Toivoin voivani lähettää teille keväisiä terveisiä Prahasta, mutta nyt on tyydyttävä ihan vain niihin pelkkiin terveisiin! Vähän kylmiin ja räntäisiin, ja vähän ristiriitaisiin. Praha oli ihan okei, muttei mitenkään erityisen wau. Ja silti se jätti olon, että sinne on ehdottomasti vielä joskus palattava takaisin. Ja kun palaan, on muutama paikka, joihin aion suunnistaa myös silloin.

Yksi näistä paikoista on Styl & Interier, garden restaurant & boutique cafe tyyppinen kahvilan ja sisustuskaupan yhdistelmä, jonka sisäpihalta löytyy salainen puutarha. Olisi ollut ihana kahvitella tai istua iltaa puutarhassa viinilasillisen ääressä, mutta kylmän sään takia tämä haave jäi odottamaan sitä seuraavaa visiittiä.

Toinen kokemisen arvoinen paikka oli coctailbaari The Alchemist Bar, johon eksyimme ihan sattumalta. Kotimaisemissa ei juuri tule coctaileja juotua, mutta reissussa ne jotenkin kuuluvat asiaan. Paikan sisustus marmoripöytineen ja antiikkituoleineen miellytti silmää, samoin palvelu, ja ensimmäisen Alice in Wonderland drinkkini myötä taisin kirjaimellisesti pudota hetkeksi kaninkoloon ja kuulin itseni toistavan lausetta maybe one more... Ja pienenä vinkkinä, choose your fate!

Tähän kolmanteen paikkaan ei sitten enää sattumalta eksykään, vaan se on tiedettävä. Anonymous Bar meinasi jäädä meiltä ihan kokonaan näkemättä, kun samassa osoitteessa sijaitsi myös ihan perinteinen pubi, johon meidät hyvin innokkaasti ohjattiin sisään. Hetken jo luulimme, että tämä hämäys on vain osa leikkiä ja jossain pubin perällä on etsimämme salakapakka. No, ei ollut. Niin kuin kaikki mielenkiintoiset kohteet, myös Anonymous Bar sijaitsi pimeällä sisäpihalla. Paikan erikoisuus on naamioihin pukeutuneet baarimikot ja erittäin mielenkiintoiset drinkit. Ja jos joskus eksyt paikkaan, kannatta ehdottomasti tilata myös toinen kierros, sillä coctailmenu näyttäytyy silloin ihan uudessa valossa... Ja kun palaan, aion löytää sen Prahan, joka nyt jäi pimentoon.


Ps. Nyt on ihan viimeiset hetket osallistua Pihapiirimessulippujen arvontaan!

4 kommenttia:

 1. Ihania kuvia! Olen käynyt Prahassa joskus teininä ja ajatellut monesti, että haluaisin sinne uudelleen, mutta haaveeksi on jäänyt. Ehkäpä vielä joskus!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Hanna! Niinhän se usein on, kun noita matkakohteita on niin paljon, että valintaa tehdessä kallistuu usein ihan uuden kohteen puoleen. Mutta joskus olisi niin kiva lähteä kiertelemään autolla keski-Eurooppaan ja lyödä monta kärpästä yhdellä iskulla. Jostain syystä haluaisin kiertää läpi kaikki Euroopan historialliset vanhat kaupungit. Toistaiseksi lista on vielä todella lyhyt...mutta tosiaan, ehkä vielä joskus!

   Poista
 2. Harmi että sulle sattui tämä huono sää :/ kevät on ollut myöhässä, ja se vähän kyllä kiristää itse kunkin fiiliksiä. Mutta ehdottomasti seuraavan kerran tulet kesällä, niin pääset näkemään kuinka paljon salaisia puutarhoja täällä onkaan, ne on ihania <3 kesällä Praha herää ihan eri tavalla eloon. Praha on myös hurjan iso, mulla meni ainakin kaksi vuotta ennen kuin pystyin sanomaan että nyt jotenkin tunnen tämän kaupungin....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, seuraava kerta täytyy ehdottomasti ajoittaa puutarhakaudelle, loppukesä voisi olla kiva ajankohta. :) Ja Prhan koko tosiaan varmaan hieman selittää sitä, miksi se on vaikeammin haltuunotettava kuin joku muu kaupunki.

   Poista