perjantai 13. maaliskuuta 2015

Hurmaava Gent

Terveisiä Belgiasta - osa 3

Komeita keskiaikaisia katedraaleja, viehättäviä aukioita ja kanavanäkymiä, kahviloita ja ravintoloita terasseineen, elämästä nauttivia ihmisiä... Gent oli kaikkea sitä. Polkupyöriä unohtamatta! Siis mukavan rento ja eläväinen kaupunki. Tunnelmaltaan nuorekas, mutta kuitenkin täynnä historian havinaa. Taisin ihastua. 


"Belgian flaaminkielisessä pohjoisosassa sijaitseva Gent on hurmaava reilun 200 000 asukkaan kaupunki. Keskiaikaiset rakennukset, historiaa huokuvat kadut ja rento tunnelma vievät matkailijan toiseen maailmaan satojen vuosien taakse.

Osa Gentin viehätyksestä selittyy sillä, että kaupunki ei ole läheskään niin tunnettu turistien keskuudessa kuin esimerkiksi viereinen Brügge. Tärkeimmät nähtävyydet ovat Saint Bavon katedraali alttaritauluineen sekä katedraalin vieressä oleva kellotorni, Gravensteenin linna sekä arkkitehtuuriltaan upea Graslein ja Koornlein keskiaikainen satama-alue." (lähde)Gentiin olisi kiva mennä joskus vielä uudestaankin. Kaupunki on varmasti viehättävä mihin vuodenaikaan tahansa, mutta ehkä heinäkuun puoliväli voisi olla aika bueno ajankohta: "Gentiläiset rakastavat juhlia. Kesän jokaisena lauantaina yksi kaupunginosa järjestää katukekkerit: bändit soittavat kaduilla, väki tanssii ja naukkailee halpoja juomia. Varsinainen festivaali alkaa heinäkuun 14. päivänä (ko. vuonna) Vuodesta 1843 asti järjestetty Gentse Feesten mullistaa koko kaupungin. Paikalliset ottavat kymmenen päivän loman osallistuakseen juhliin – tai lähtevät evakkoon ja vuokraavat kotinsa muualta tuleville, sillä viime vuonna kaupunkiin pakkautui satojatuhansia vierailijoita. Kadut muuttuvat konserttilavoiksi ja teatterinäyttämöiksi. Katukeittiöt leviävät kaikkialle, olut virtaa ja porukka tanssii aamuun asti." (lähde, vuodelta 2012)

Kyllähän noilla kaduilla tanssisi vaikka aamuun asti, oisko lähtijöitä?
 

2 kommenttia:

  1. Näyttäisi olevan paljon valokuvattavaa tuossa kaupungissa! Kauniita rakennuksia! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, entisaikaan on osattu kyllä rakentaa kaunista! Ehdottomasti näkemisen arvoinen paikka! :)

      Poista