keskiviikko 1. heinäkuuta 2015

Loviisan avoimet puutarhat

Viime sunnuntaina vietettiin valtakunnallista Avoimet puutarhat teemapäivää. Minä suuntasin luonnollisesti Loviisaan ihastelemaan vanhoja puutarhoja, koska ne nyt vaan ovat niin kauniita kaikessa runsaudessaan ja kukkaloistossaan. Kiersimme ehkä noin kuusi puutarhaa ja tässä kuvakollaasit omista lemppareistani: Kuninkaanlampi, Villa Aaltonen ja Villa Ilenna.


Kuninkaanlampeen ihastuin jo Loviisan avoimien joulukotien aikaan (klik), eikä se jättänyt kylmäksi tälläkään kertaan. Punainen tupa ja puutarha kasvihuoneineen, voisko sitä enempää toivoa?


Villa Aaltosen puutarha tarjosi elämyksen kaikille aisteille. Paitsi, että tarjolla oli sitä silmänruokaa (kukkien muodossa, heheh), nautimme myös herkullisesta kääretortusta sekä erityisesti puutarhassa soivasta musiikista, joka sopi aivan täydellisesti yhteen puutarhan tunnelman ja ruusujen huumaavan tuoksun kanssa. Todellista sielunravintoa! En ole aikaisemmin ollut mikään suuri ruusujen ystävä, mutta nyt jouduin kyllä asennoitumaan uudestaan. Jos joskus olen siinä onnellisessa asemassa, että pääsen suunnittelemaan omaa puutarhaa, niin ensitöikseni istutan sinne ruusupensaan (mikäli sieltä sellainen vielä sattuisi uupumaan). Ihan vain jo pelkästään sen tuoksunkin takia.


Ehkä kuitenkin suurimman vaikutuksen teki minulle ennestään tuntemattoman Villa Ilennan puutarha. (Tai uskoakseni - sikälimikäli luin karttaa oikein - kyse on Villa Ilennasta. Korjatkaa, jos olen väärässä!) Jälleen kerran ihana punainen tupa ja puutarha täynnä kukkaloistoa. Ja ne unikot! Kaikesta huomasi, että tämän puutarhan on luonut ihminen, joka rakastaa kukkia ja kauneutta. Istuskeluryhmät ja polut olivat juuri oikeilla paikoilla ja voin kuvitella, miten Villa Ilennan emäntä iltaisin kiertää koko puutarhan läpi ja istahtaa sitten pihakeinuun kärhöjen katveeseen nauttimaan kesäillasta. Täydellistä.

Kävikö kukaan muu sunnuntaina ihastelemassa avoimia puutarhoja?

PS. Seuraava mahdollisuus päästä ihailemaan loviisalaisten puutarhoja on jo tulevana viikonloppuna, kun kaupungissa vietetään Ruusujen hurmaa Loviisassa tapahtumaa!

6 kommenttia:

 1. Kiitos näistä ihanista puutarhakuvista! Tuli tarve päästä tuonne puiden katveeseen istuskelemaan kukkien keskelle ja nauttimaan kesäiset päiväkahvit. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaa hyvältä suunnitelmalta! Ihania kesäpäiviä sinulle!

   Poista
 2. Ihania puutarhoja ja upeita kuvia! :)
  Loviisassa pitäisi kyllä käydä; siellä näyttää olevan vaikka mitä kaunista ja mielenkiintoista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kyllä niin upeita puutarhoja ettei tosikaan! Ja Loviisassa kannattaa kyllä ehdottomasti joskus poiketa jonkun vastaavan tapahtuman aikaan. Seuraava mahdollisuus päästä ihailemaan loviisalaisten puutarhoja on muuten jo tulevana viikonloppuna, kun kaupungissa vietetään Ruusujen hurmaa -tapahtumaa.

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Kukkia on kyllä niin kiva kuvailla, aina vaan ja tänään viimeks! :)

   Poista