keskiviikko 12. elokuuta 2015

Elokuinen parveke

Tänä kesänä parvekkeella on tullut vietettyä tosi vähän aikaa, ehkä ilmoista johtuen, en tiedä. Mutta nyt elokuussa töiden alettua löysin parvekkeen uudestaan. Kukkaloisto on vähän rauhoittunut ja tilalle on tullut vihreää eri sävyissään. Dahliaa (ja kuvan ulkopuolista koristetupakkaa) lukuunottamatta kaikki aika vakiokasvoja mun parvekkeella. Lankaköynnös on viherkasveista ihan mun suosikkeja ja hopeapuro on värinsä puolesta ihan täydellinen. Ja oliivipuun kanssa on pakko aina välillä yrittää onneaan. Nyt on tuollainen pieni versio. Ikeassa olisi ollut oikein isokin tarjolla 29 euron hintaan, mutta minä pöljä kävelin onneni ohitse. Vieläkin pikkuisen harmittaa.

Lankaköynnös pääsi muuten mun omatekemään betoniruukkuun. Tuo oli ehkä onnistunein yksilö niistä kaikista. Ja koska alkuperäinen muoviruukkukin jäi siinä tohinassa vielä ehjäksi, niin taidan tehdä vielä toisen lisää. Tykkään noista betonijutuista ihan älyttömän paljon!

Ja sitten tuo oliivipuun ruukku. Sanoisinko, että rakkautta ensisilmäyksellä. Se löytyi paikallisen kukkakaupan muuttomyynnistä ihan pilkkahintaan. Ehdottomasti yksi kesän parhaista löydöistä. Pitäisi vain vielä löytää sen sisälle sopivan kokoinen, mutta riittävän kevyt suojaruukku.


Ja löydöistä puheenollen. Ystäväni vinkkasi ja itseasiassa sitten toi matkassaan mulle Kodin Terran alennusmyynneistä  Biolanin kasvutikkaat hintaan 10 euroa (lähtöhinta 235...). Tommosesta alennusprosentista mä tykkään! Tikkaiden kasaamisesta ilman asianmukaisia työkaluja taasen en... No, joka tapauksessa ne päätyi nyt sitten tonne rompenurkkaan (ja nyt ne romppeet seilaa parhaillaan pitkin parveketta...) odottamaan seuraavaa kevättä.


Niin ja hei, siitä eurolavasohvastakin (jota jo keväällä suunnittelin) on jo 1/3 valmiina! Voipi olla, että jo ensi viikolla nautiskelen näistä elokuun illoista siinä makoillen!

Palaillaan taas, siihen asti ihanaa elokuun jatkoa teille kaikille!

14 kommenttia:

 1. Pikkusen on ollut hyvä aleprosentti!!!!!! Peukut sille löydölle! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä! Suorastaan jo ylittää mun käsityskyvyn, matikkapäästä puhumattakaan... :)

   Poista
 2. Lankaköynnös on minunkin suosikki, mulla kaks keikkii sisällä! =D
  Betonitöistä aina haaveilen, mutta en vielä ole saanut aikaiseksi, ehkä vielä joskus ;)
  Ja todellakin, tolla aleprosentilla minäkin jo ostaisin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Betonitöitä kannattaa kyllä ehdottomasti kokeilla (jahka saat edellisen projektin päätökseen...), mukavaa puuhaa ja onnistumisprosenttikin on aika korkea. Ja just noille lankaköynnöksille sopii betoniruukku mun mielestä tosi hyvin. Sopivasti kontrastia.

   Poista
 3. Oijoi mitkä tikkaat ja millä hinnalla! Tuollaiset alet on kyllä kivoja <3 Kauniita kukkasia vaikkeivät enää parhaassa kukassa olekaan. Mukavaa loppuviikkoa sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, kummasti piristää köyhän mieltä! :) Mäkin tykkään noista jo parhaat päivänsä nähneistä kukkasista. Näin elokuussa kaikki saakin jo olla vähän rempallaan! Ja mukavaa viikonloppua sullekin!

   Poista
 4. Upeat tikkaat. Täälläkin jokailta nautittu parvekkeella töiden jälkeen. Muksua loppuviikkoa Muusa ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, parveke on kyllä kerrostaloasujan pelastus! Rentouttavia parvekehetkiä sinnekin! :)

   Poista
 5. Betoniruukku on tosi hieno. Betonityöt kuuluu mulla siihen sarjaan, että pitäisi kokeilla, mutta ehkä pitää saada tuo taloremppa valmiiksi ja muutettua, ennen kuin alkaa väsäilemään sinne betonitöitä. Ja nuo tikkaat, melkoinen löytö!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kirsikka! Ja juu, ehkä kannattaa tosiaan saattaa isommat projektit päätökseen, ennen kuin ryhtyy väsäilemään nurkkiin lisää tavaraa... Mutta vielä jonain päivänä! :)

   Poista
 6. Parvekkeesi näyttää tosi sopivalta paikalta elokuisten iltojen viettämiseen! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, ja varsinkin sitten kun sitten kun saan tekeillä olevan lavasohvan valmiiksi. Mulla on usein tapana ihailla (ja kuvata) parvekkeelta näitä elokuisia auringonlaskuja.

   Poista
 7. No siis wau! Ihana oma betoniruukku ja twistaava rottinkihässäkkä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heheh, twistaava rottinkihässäkkä, nyt on "ruukulla" hyvä nimi, thanks!

   Poista