perjantai 27. marraskuuta 2015

Hyasintteja ja hopealankaa

Joskus kun saan jotain päähäni, niin minun täytyy päästä toteuttamaan se heti. Oli minulla sitten siihen tarvittavat materiaalit saatavilla, eli ei. Juuri niin kävi tämän valkoiset hyasintit ja terracottaruukku -yhdistelmän kanssa. 

Ajatuksissa oli täyttää ruukku hyasinteilla (sellaisilla, joissa on oikein iso sipuli) ja sammalella.  Nyt minulla ei kuitenkaan a) ollut riittävästi hyasintteja, b) niissä oli onnettoman pienet sipulit ja c) sammal puuttui kokonaan. Puuttuvien hyasinttien sijaan ruukkuun päätyi nyt sitten pieni sypressi (joka ei mielestäni sovi sinne lainkaan) ja sammalen korvasi hopealanka (joka taasen kyllä miellyttää mun silmää). Tästä eteenpäin taidan muuten ostaa aina kesä-/syysistutuksiin hopealankaa, koska se on niin loistavasti hyödynnettävissä myös näihin jouluistutuksiin.

Olin miltei varma, että noiden onnettomien hyasinttien elinvoima ehtyy ennen kukkaan puhkeamista, mutta nyt pari päivää näiden kuvien ottamisen jälkeen ne kukkivat ihmeen kauniina. Sen verran jäi kuitenkin kaivelemaan, että ehkä minun on pakko vielä ennen joulua toteuttaa se alkuperäinenkin ajatus.

  

Nauttikaahan viikonlopusta ja muistakaa tuoksutella hyasintteja aina kun mahdollista! 

6 kommenttia:

 1. Kaunishan siitä tuli!
  Ruukun muoto tuo sievästi esiin hopealangan herkkyyden.
  Adventtiviikonlopun lumoa sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Susanna, mukava kuulla noin floristin sanomana! Mukavaa ensimmäistä adventtia sinnekin!

   Poista
 2. Kaunishan tuo asetelma on <3
  Hyasintissa on kyllä aivan ihana tuoksu, niin jouluinen.
  Mukavaa viikonloppua sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kaaru! Hyasintti on kyllä niin kaunis kukka, kuuluu ehdottomasti jouluun. Leppoisaa adventtisunnuntaita sinulle!

   Poista
 3. Ihana asetelma ja jännä ruukku!
  Hyasinttien kukkiessa herkän valkoisina näyttää varmaan vielä kauniimmalta.
  Tosiaan, ihanaa adventtiviikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sara! Löysin tuon ruukun kesällä yhden kukkakaupan muuttomyynnistä ja hypin riemusta, kun sain sen lähes ilmaiseksi. Nyt on kaikki hyasintit kukassa ja kieltämättä ihan kivalta näyttää. :)
   Ihanaa adventtisunnuntaita sinullekin!

   Poista