keskiviikko 11. marraskuuta 2015

Liebster Award x2

Olen saanut syksyn mittaan Liebster Award tunnustuksen kahdestakin eri osoitteesta, ihanilta My Woodland Gardenin Saralta ja Aamukahvia ja iltateetä -blogin Kirsikalta. Iso kiitos teille molemmille, arvostan suuresti. Käykäähän muutkin tutustumassa näiden upeiden naisten blogeihin!

Liebster Award tunnustusta seuraa myös haaste, eli 11 tunnustuksen antajan keksimää kysymystä, joihin tulee vastata ja sen jälkeen keksiä itse seuraavat kysymykset ja haastaa mukaan uudet blogit. Minä toteutan nyt vain haasteen ensimmäisen osan, mutta en heitä haastetta kenellekään. Tunnustuksen sen sijaan ansaitsevat kaikki ne seuraamani upeat blogit, jotka löytyvät tuolta blogini sivupalkista. Ei kun klikkailemaan!

Ja sitten niihin kysymyksiin. Vastaan Saran kysymyksiin kirjoittamalla ja Kirsikan kysymyksiin kuvin (ja tekstein).

1. Mikä on blogisi aihepiiri ja onko blogisi muuttunut ajan kuluessa?
Öö...sillisalaatti? En ole vielä kertaakaan osannut vastata selkeästi ja varmasti tähän kysymykseen, kun joku on sitä minulta kysynyt. Alunperin ehkä ajattelin, että blogini olisi sisustuspainotteinen, mutta varsin pian kävi selväksi etten osaa olla bloginkaan suhteen yhden asian nainen. Mutta missä vain olenkin tai mitä ikinä teenkin, katson maailmaa esteettisten lasien läpi. Postauskynnyksen ylittää ne pienet ja kauniit asiat/hetket elämästä, jotka tuottavat minulle iloa. Olipa kyse sitten kukista, arkkitehtuurista, olkkarin sisustuksesta tai auringonlaskuista.


2. Mistä vuodenajasta pidät eniten ja miksi?
Vuodenajat ylipäätään on ihan huippujuttu, mutta ehkä loppukesä ja alkusyksy on ihan parasta aikaa. Toisaalta viipyillään vielä kesässä ja touhua riittää aamusta iltaan, mutta hiljalleen virittäydytään rauhallisempiin tunnelmiin. Toisaalta on vielä ihanan valoisaa ja lämmintä, mutta kuitenkin saa taas ruveta pukeutumaan sanan varsinaisessa merkityksessä. Tiedättehän; huopahattuja ja villatakkeja, huiveja ja kunnon kenkiä jne. Ja sitten kun se syksy (ja pimeys) oikein kunnolla iskee päälle, on ihana käpertyä kotiin ja nauttia kodin lämmöstä. Syksy ja hygge, siinä vasta pari!

3. Odotatko jo joulua?
Kyllä vaan. Lokakuussa joulu alkaa jo hiipiä mieleen ja marraskuussa olen jo toinen jalka vahvasti joulussa.


4. Millainen on unelmapuutarhasi?
Sellainen elokuinen, vanha, runsas ja kaikkialle rönsyilevä salainen puutarha, joka kukkii aikaisesta keväästä myöhäiseen syksyyn. Ja omenapuu ja riippumatto pitää ehdottomasti olla!

5. Mistä kukasta pidät kaikkein eniten?
Tänä vuonna menetin totaalisesti sydämeni daalioille ja olen koko syksyn huokaillen seurannut instassa muutaman daaliafarmarin kuvavirtaa.


 6. Onko sinulla jokin erityisen rakas matkakohde?
Kaikki vanhat kaupungit onnistuvat aina viemään mun sydämen ja haaveissa onkin kiertää läpi edes osa Keski-Euroopan kauniista vanhoista kaupungeista.

7. Tärkein kirjailija, kuvataiteilija tai säveltäjä?
Oijoijoi, tää on kyllä vaikea. Tykkään lukea erityisesti historiallisia (hömppä)romaaneja, musiikin suhteen olen hyvin kaikkiruokainen ja kuvataiteista en osaa sanoa oikein mitään. Mutta jos joku on jostain kategoriasta nimettävä, niin on ehkä pakko sanoa Astrid Lindgren. Rakastan lastenkirjoja ja niiden maailmankuvaa. Ja varsinkin Astrid Lindgrenin luomat maailmat ovat kyllä niin ihanan idyllisiä, että niihin olisi kiva sukeltaa.


8. Mikä on lempivärisi?
Voi Sara, nää on niin vaikeita! Enhän mä millään pysty nimeämään vain yhtä... Ehkä pikemminkin sävymaailmoja, kuten vaaleanpunainen auringonlasku järven rannalla, syyskuinen aamu-usva, punertava lumisadetaivas, talven valkoinen valo, lokakuu...

9. Mikä on ilahduttanut sinua tällä viikolla?
Irina Björklundin uusi levy Ce soir tout peut arriver, jolla hän versioi suomalaisia biisejä ranskaksi.

10. Pidätkö eniten tummasta suklaasta, maitosuklaasta vai valkosuklaasta?
Hmm...ehkä maitosuklaasta.


11. Kerro itsestäsi jotain hauskaa tai yllättävää tai ihan mitä vain!
Hauskaa tai yllättävää... Olen  t o d e l l a  huono kertomaan vitsejä (tämähän ei nyt varsinaisesti ollut kumpaakaan...). Aloitan aina nauramalla itse vitsille etukäteen ja kun sitten vihdoin saan sen kerrottua, on kaikki hauskuus kadonnut jonnekin. Ehkä se liittyy siihen, että vitsin kertoja on aina tietyllä tavalla huomion keskipisteenä ja se on minulle usein hyvin epämukava positio. Ehkä vieläkin vaikeampaa on kertoa jotakin itsestäni, mutta nyt on varmaan syytä tehdä muutama "hurja" paljastus. Olen siis Muusa. Se ei ole virallinen nimeni, mutta on kulkenut matkassa mukana ihan syntymästä asti. (Josta tulee muuten parin viikon päästä kuluneeksi 37 vuotta.) Asiakkaideni sanoin olen ammatiltani "keiju tai joku muu sellainen" ja tykkään itsekin ajatella niin. :D Eikös keijutkin pörrää aina kukkien ympärillä ja ole persoja kauneudelle? Haaveissani on, että uskaltaisin joskus hypätä pois nykyisestä keijun-virastani ja lähteä toteuttamaan rohkeammin omia unelmiani. Ja että oikeasti joskus saisin sen unelmieni villin ja rönsyilevän puutarhan.

Lempikappaleesi ja milloin kuuntelet sitä?
Arvaatte varmaan, että vain yhden kappaleen valitseminen on mulle ihan liian vaikea tehtävä. Eri tilanteisiin on eri lempparit. Juuri nyt olen tosi ihastunut tähän Irina Björklundin uuteen levyyn, joten valitsin sieltä yhden.  

De la soie - Silkkii


 Silkkisen soljuvaa loppuviikkoa teille kaikille! 

8 kommenttia:

 1. ♥♥♥!
  Oi, kiitos, Muusa, aivan ihanista ja hyvin mielenkiintoisista vastauksistasi! Täytyy kirjanmerkitä tämä postaus ja tulla lukemaan sitä uudelleenkin ja ihastelemaan upeita kuviasi ja kuvien tekstejä. Nyt jään lukemaan vastaustasi unelmapuutarhastasi ja tuijottamaan haaveellisena jonnekin kauas... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos itsellesi <3 Tämä oli itseasiassa varsin hauska haaste. Niin ja hei, tuossa lempiväri kohdassa voisi olla lueteltuna myös sinun luontovalokuvat. Niiden sävymaailmat sykähdyttää aina!

   Poista
 2. Olipas hienoja vastauksia ja nuo kotikuvat, kaikenlaisia mielenkiintoisia juttuja täynnä. Tää oli kiva, hyvänmielen postaus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, tätä oli kiva myös tehdä! Eipä ole ennen tullut mietittyä, että mikä on mun oudoin sisustusesine. Moniin muihin kysymyksiin taasen vastaukset tuli ihan apteekinhyllyltä. Kiitos vielä tästä! <3

   Poista
 3. Olipa hyvä ja mielenkiintoinen postaus ihanilla kuvilla höystettynä. Oli tosi kiva lukea tätä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että tykkäsit! Tätä oli myös (yllättävän) kiva tehdä.

   Poista
 4. Parempi myöhään kuin ei koskaan -ja vastahan blogisi löysin. Kiitos siis Irinan levyvinkistä! Minulta oli viime vuoden härdellissä jäänyt kokonaan huomaamatta, että Irina Björklundilta on ilmestynyt uusi levy (tänään kauppaan, mutta ensin töihin:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä vaan! :) Minä sain levyn joululahjaksi ja se on kyllä tosi hyvää sellaista "iltarentoilumusaa".

   Poista