tiistai 3. toukokuuta 2016

Japanilainen puutarha

Kävin viikonloppuna monen vuoden tauon jälkeen Vantaan Viherpajassa ja sielläpä sitä olikin sitten vaikka ja mitä! Neidonhiuspuita, eukalyptuksia, kaktuksia joka lähtöön... Oikeastaan kaikkea mahdollista, mitä en ollut tähän mennessä edes osannut himoita. (Nyt osaan.) Rakastan juuri tuollaisia puutarhamyymälöitä, jotka ovat täynnä kasveja ja joissa joka mutkan jälkeen löytyy aina uutta ihasteltavaa. Onnistuin kuitenkin pysymään tiukkana ja lähdin sieltä vain yksi kunnon kaktus kainalossani.

Näin jälkeenpäin vähän harmittaa etten tullut kuvanneeksi missään muualla kuin kuvien japanilaisessa puutarhassa. Siellä kirsikkapuiden kukinta oli jo vähän ohi, joten ihan täydessä kevätloistossaan en sitä päässyt ihastelemaan. Mutta onhan tuo aika lumoava paikka joka tapauksessa, vai mitä sanotte?

9 kommenttia:

 1. Apua! Täältä maalainen kyselee, että onko tuo japanilainen puutarha siis rakennettu sisätiloihin vai ulos?! :)
  On lumoava paikka - jos noita vaahteroita, kirsikkapuita, saniaisia ym. oli myös myynnissä, minä olisin tarvinnut ainakin pakettiauton ostosten kuljettamiseen.
  Kitos ihanista kuvista! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No, täällä toinen maalainen vastailee :) Japanilainen puutarha on rakennettu -80-luvun puolivälissä yhteen viherpajan kasvihuoneista. Kirsikkapuita ainakin taisi olla myynnissä, ehkä vaahteroita ja saniaisiakin saattoi olla. Siellä oli todellakin niin paljon kaikkea, että tällainen wannabe puutarhuri meni ihan pyörryksiin!

   Poista
 2. Ihania kuvia! Oikea kunnon vehreys <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Eipä mene enää kauaa, kun luontokin jo vihertää samalla lailla, hurjaa tämä kevään tulo!

   Poista
 3. Ihanat kuvat! En ole tuolla käynytkään. Käy nyt yksi neidonhiuspuu hakemassa. On niin kovin trendikäs just nyt :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kati, kannattaa kyllä ehdottomasti käydä! Suunnitelmissa oli ostaa eukalyptus ja neidonhiuspuutakin harkitsin kyllä, mutta menin tuolla jotenkin niin sekaisin, että lopulta unohdin kummankin. :D Taitaa tarkoittaa uutta reissua!

   Poista
 4. These blue tea cups are so pretty. I have always liked the blue tea cups the best. I am just browsing through your posts tonight. You take the most wonderful pictures.

  ~Sheri

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sheri, thank you so much for your kind words! I agree, those japanese tea cups are so lovely!

   Poista