maanantai 29. elokuuta 2016

Late summer love

Loppukesä, alkusyksy, elokuu...rakkaalla lapsella on monta nimeä. Ne teistä, jotka ovat seuraanneet blogiani jo pidempään, tietävät rakkauteni elokuista puutarhaa kohtaan. Tykkään siitä, miten elokuussa kaiken ei tarvitse olla enää niin justiinsa, vaan vähän ylikukkineetkin yksilöt saavat paistatella kaikessa rauhassa lempeässä elokuun auringossa.

Monet kesäkukkasuosikkini ovatkin juuri näitä loppukesän kukkijoita, kuten esimerkiksi yläkuvien daalia ja punahattu. Ja varsinkin nuo valkoiset punahatut, lovelovelove! Niitä (ja perhosia!) tahdon ehdottomasti joskus myös omalle pihalle.


Nämä kuvat ovat Tuusulanjärven rantatien varrelta, mm. Sibeliuksen Ainolan puutarhasta. On tullut varmaan ennenkin todettua, mutta on niin mahtavaa, että tällaiset vanhat puutarhat ovat avoinna yleisölle ja vieläpä ihan ilmaiseksi.


Nautitaan näistä viimeisistä elokuun päivistä!

11 kommenttia:

 1. Nyt on päästävä kuvaamaan kukkia!! On ne niin ihania kuvattavia :)
  Mukavia elokuun viimeisiä päiviä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niin ja ei kun menoks! :D Minäkin tilasin juuri uuden objektiivin, jolla toivottavasti saa parempia lähikuvia mm. juuri kukista (ja perhosista)!

   Poista
 2. Katsoin heti ekasta kuvasta, että tuohan on kuin Ainolasta ja niinhän se olikin. Asiasta toiseen. Muistelen, että sinulla oli joskus aikaisemmin ongelmana uudeksi lukijaksi kirjautumisissa, että ei näkynyt bloggerprofiili, vaan omalla nimellä. Nyt minulla on sama ongelma, enkä tiedä miten siitä pääsee eroon. Korjaakohan blogger aikoinaan ongelman, vai voiko itse tehdä jotain toisin?

  Kyllä elokuussa on oma lumonsa, kun aurinko alkaa paistaa alempaa ja laskea aikaisemmin, niin valo on aivan ainutlaatuisen kaunista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, Ainolahan se! :) Sunnuntaina sattui olemaan ihanan kesäinen päivä kuljeskella siellä kuvailemassa!

   Ja kyllä, mulla on todellakin ollut bloggerin kanssa ongelmia! Viimeksti tosiaan silloin joulu-tammikuussa ja nyt taas tuo sama ongelma kuin sinullakin. Aiemmin kirjauduin uusiin blogeihin lukijaksi oman blogin hallintapaneelin (tai mikä lie sen nimi onkaan) kautta lisäämällä uuden blogin lukulistaani ja se onnistui nimenomaan blogger-profiililla. Joulukuussa sitten yhtäkkiä tilalle vaihtuikin google-profiili ja oma nimi. Silloin ongelma poistui sillä, että liityinkin lukijaksi sen uuden blogin "kautta" klikkaamalla siellä sitä lue -painiketta (vieläkö pysyt kärryillä...?)ja pystyin valitsemaan itselleni blogger-profiilin. No nyt ei sitten onnistu enää sekään, vaan tosiaankin blogger-profiilin sijasta seuraaminen onnistuu vain google-profiililla. Niin ärsyttävää! Ja en osaa tosiaankaan sanoa korjaantuuko ongelma itsestään vai onko tämä nyt sitten lopullista.

   Poista
  2. Okei, ymmärsin hyvin selostuksesi. Harmi tosiaan, jos tuo ongelma on ollut noin kauan tai tullut ilmi uudestaan ja vielä pahentuneena :( No, eipä tuolle mitään voi, on vaan aika inhottava harmi.

   Poista
 3. Kauniita "kesäisiä" kuvia vielä näin syyskuun kynnyksellä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Onneksi tosiaan kahdelle edelliselle viikonlopulle on osunut vielä näitä kesäisiä päiviä (jos nyt unohdetaan se yksi rauli-myrsky siitä välistä)!

   Poista
 4. Ihana paikka ja niin upeat kuvat! Kosmoskukat ovat minun suosikkejani näistä.
  Minäkin rakastan elokuista, boheemia puutarhaa... en vain koskaan ollut huomannut sitä kovin selvästi, ennen kuin sinä blogillasi ja ihanilla postauksillasi selvensit asian minulle. :)

  On kyllä kumma tuo lukijaksiliittymisongelma. Minulla ei sitä ole ja meillä on kuitenkin molemmilla Blogger-profiiliin liitetyt blogit ja melkein samanikäisetkin. Yritän miettiä asiaa hieman. Minähän poistin Lukijat-gadgetin kun se ei kerran suostunut toimimaan kuten pitää, mutta jos haluat testata lukijaksi liittymistä muilla tavoin, voit testata sitä minun blogilla. Kun vain muistat lopulta taas liittyä lukijaksi. ;)
  Kaunista syyskuuta! Hyvä syyskuu on melkein yhtä ihana kuin elokuu. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sara <3 ja ihanaa, että olen saanut sut kiinnittämään huomiota nimenomaan elokuiseen puutarhaan! :)

   Mutta onpas kummallista, että sä olet selvinnyt kokonaan ilman näitä lukijaksiliittymisongelmia, sillä olen pannut merkille, että ainakin tällä kertaa se tuntuu olevan ongelma aika monelle. Olen nyt saanut vaihdettua google-profiiliin myös blogin nimen, joten nyt voin ihan hyvin liittyä lukijaksi myös sillä. Ainut vaan, että en ole saanut liitettyä siihen linkkiä takaisin omaan blogiini. Luulen, että google yrittää vaan pakottaa kaikki käyttäjänsä luomaan itselleen myös google+ -profiili. Mutta kiitos tarjouksesta, pidän sen mielessä jos ja kun tulevaisuudessa ilmaantuu taas jotain ongelmia! :)

   Elokuun loppumisessa lohduttaa tosiaan syyskuun alkaminen, joka ei ole yhtään hassumpi sekään! Nautitaan siis siitäkin!

   Poista
  2. Argh! En onnistu löytämään Google+-sivuasi!
   Minulle oli alussa Google+-profiilista paljon haittaa, kun ihmiset eivät löytäneet siitä blogiin. Olen nähnyt sellaisia ratkaisuja, että jo "cover photoon" on kirjoitettu blogin nimi ja osoite. Tai sitten sen voisi kirjoittaa siihen "tag lineksi". (Anteeksi kamala kieli.) Uusi Google+ on vielä sekavampi kuin entinen. :)

   Poista
  3. :D Ei, sitä et löydä, koska en ole suostunut sitä luomaan! Google sitä aina säännöllisin väliajoin ehdottelee ja ajattelin, että nämä kaikki blogger -profiiliin liittyvät vaikeudet ovat vain googlen juoni, jolla painostaa kaikki luomaan itselleen myös google+ -profiili (jonka kautta on kenties helpompi hallita omaa tiliään). Minulla on siis vain "tavallinen" google-profiili, joka ilmeisesti luotiin (? itse en siis tajunnut sellaista edes luoneeni ennen kuin joulukuussa tuli se ongelma blogger -profiilin kanssa) samalla kuin blogger-profiili.

   Mutta olet kyllä Sara ihana, kun jaksat paneutua näihin minun google-ongelmiini! <3

   Poista