keskiviikko 10. elokuuta 2016

Superlatiivien Tampere

Olen hehkutellut täällä useampaakin kaupunkia, mutta ainakaan tunnisteiden mukaan Tamperetta en vielä kertaakaan. On siis jo korkea aika, sillä kaikista Suomen kaupungeista kuitenkin juuri Tampere on se sympaattisin, mukavin, kotoisin, rennoin, hauskin...voisin jatkaa listaa loputtomiin. Tähän kokemukseen saattaa ehkä hieman vaikuttaa se, että Tampereella käydessäni olen aina enemmän tai vähemmän juhlatuulella...


Tällä kertaa vietin kaupungissa kesäisen viikonlopun samasta syystä kuin kaikki ne muutkin tuhannet ihmiset, eli Eppu Normaalin keikalla. Lisäksi ohjelmaan mahtui mm. munkkikahvit Pyynikillä ja sunnuntaivohvelit Ojakadun vohvelikahvilassa.

Tampereen vohvelikahvila on ehkä maailman suloisin kahvila, Ojakadun idyllistä puhumattakaan! Ja jälleen yksi plussa listaan: etelän lokit ja naakatkin ovat Tampereella vain jokseenkin harmittomia pikkuvarpusia!

Jokaisen Tampereen visiitin jälkeen mietin aina, että miksi, oi miksi käyn siellä niin harvoin. Ja joka visiitillä pieni pala minusta jää Tampereelle. Ehkä, jos kävisin tarpeeksi usein, siellä olisi ennen pitkää niin iso osa minua, että uskaltaisin muuttaa sinne kokonaan.

8 kommenttia:

 1. Tampere on ihana ja meidän molemmat tyttömme ovat paljasjalkaisia tamperelaisia (kuten Morossa Treella syntyneitä kutsutaan). Onneksi siskot asuu Pirkanmaalla, niin tulee vierailtua Treellakin aika ajoin, nyt kun täällä Pohjanmaalla asutaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla ei harmi kyllä asu ketään tuttua Tampereella. Nyt jo edesmennyt mummuni oli Teiskosta kotoisin ja ehkä se Tampereen "kotoisuus" juontaa juurensa sieltä. Muistan miten lapsuudessa oli kiva kuunnella, kun mummu siskoineen puhui tamperetta. :)

   Poista
 2. Vastaukset
  1. No juu, tuo oli melkein too much! Varsinkin, kun hotellin aamupalasta oli kulunut aikaa vasta ehkä noin tunti... :)

   Poista
 3. Niin se Tampere vaan vie sydämen. Itse olen asunut täällä jo kohta 10 vuotta ja pois en aio muuttaa. ;) Tänne vaan!

  VastaaPoista
 4. voi minun Tampere <3 Kyllähän se on, Suomen mukavin, kotoisin, ihanin ja runollisin kaupunki :) Aina toinen koti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, sä oot elämässäsi päätynyt kyllä ihaniin kaupunkeihin!

   Poista