perjantai 9. syyskuuta 2016

Pinspiration

Osa 1

Silloin, kun minulla on reilusti ylimääräistä aikaa eikä kuitenkaan energiaa mihinkään hyödylliseen, minut löytää aika suurella todennäköisyydellä Pinterestistä. Kauniiden kuvien katseleminen ja tallentaminen on paitsi täydellistä hermolepoa, myös hyvin inspiroivaa. (Minulla on selvästi tarve perustella itselleni ja kaikille hymistelijöille sitä, miksi kulutan aikaani moiseen hömppään...) Tauluja on kertynyt neljästäkymmenestä eri aiheesta ja tallennettuja kuvia jo yli 3000. Ne tarjoavat aikamoisen läpileikkauksen mm. tyyliini, kiinnostuksen kohteisiini, haaveisiini ja niin hömppää kuin ovatkin; myös sielunmaailmaani ja persoonaani. Siksipä ajattelinkin esitellä teille kuukausittain (tai voi olla, että joskus useamminkin) muutaman taulun ja avata teille samalla vähän ajatuksia niiden takana. Kerrottakoon nyt heti alkuun varoitukseksi, että kaunosieluhaaveilija pahimmasta päästä, sehän minä olen. Joten toisen ääripään edustajat poistukoot takavasemmalle tai virittäytykööt oikealle taajuudelle! ;D


Lähdetään liikkeelle ajankohtaisilla tauluilla:Kaikista kuukausista vain elokuu on saanut oman kansion, sillä minulla siihen assosioituu pelkän kuukauden lisäksi niin paljon muutakin. Minulle elokuu edustaa tietynlaista mielentilaa ja elämäntapaa. Se on rauhoittumista ja keskittymistä siihen, mikä itselle on elämässä tärkeää. Ymmärrystä siitä,  että mikään ei ole ikuista tai itsestään selvää. Tarttumista hetkeen. Viipymistä pienissä, kauniissa hetkissä. Yhteyttä ympäröivään maailmaan. Elämän ylistämistä. Intoa ja uskallusta lähteä kohti uutta. Levollista mieltä ja viihtymistä omissa nahoissa. Positiivista asennoitumista tähän hetkeen ja tulevaan. Ajan kultaamia muistoja. Aikaisia aamuja ja pitkiä iltoja. Ja elämän täyteisiä päiviä siinä välissä. Sellaista elämää haluaisin elää.

Elokuu on myös runsas ja antelias. Samaan aikaan peaceful and wild. Täynnä sydämen sivistystä ja syvempää ymmärrystä. Lämmin ja hellä. Kuitenkin haastava ja inspiroiva. Ja niin paljon muuta. Sellaiseksi ihmiseksi haluaisin tulla.
Vaikka olenkin ihan sosiaalinen ihminen, taidan kuitenkin olla pohjimmiltani melkoinen introvertti. Tarvitsen paljon omaa tilaa ja aikaa, toisin sanoen vähän usvaa ympärilleni. Ajattelen, että aamu-usva on luonnon keino antaa maisemien uinua vielä hetki rauhassa ja vähän piilossa ihmisten katseilta. Ajellessani aamu-usvan läpi töihin, jossa minulta odotetaan heti aimo annos energiaa ja sosiaalisuutta, toivon toisinaan voivani jäädä vielä hetkeksi sinne usvan keskelle. 
Rakastan vuodeaikojen vaihtumista ja varsinkin kesän ja syksyn taitekohta on aina yhtä hämmästyttävä. Jos syksy olisi ihminen, hän olisi se tyyppi, jonka sisääntulo ei jäisi keneltäkään huomaamatta. Ja juuri tuo sisääntulon hetki on syksyssä se, josta tykkään. Ne viikot, jolloin aamut ovat kylmiä, mutta päivällä aurinko vielä lämmittää. Jolloin sade jo piiskaa, mutta puut ja kadut eivät ole vielä lehdistä paljaat. Jolloin tuuli jo vinkuu nurkissa, mutta villasukat pitävät jalat vielä lämpiminä. Jolloin valoa riittää tuhlattavaksi vielä valokuvaukseenkin, mutta kuvissa on jo ihanan hämyisä tunnelma. Sillä sen hetken jälkeen huomio kääntyy ulkoa sisälle ja se, miltä koti tuntuu muuttuu tärkeämmäksi kuin se, mitä ikkunan takana tapahtuu.


Nautinnollista syysviikonloppua teille kaikille!

Kaikki kuvat Pinterestistä

Ps. Jos teidätkin löytää Pinterestistä, niin vinkatkaa ihmeessä!

11 kommenttia:

 1. Taulusi ovat minusta upeita - mutta senhän sinä jo tiedätkin. :)
  Kauniit kuvat tulevat erityisen edukseen näissä kollaaseissa. Minusta Pinterestin nykyinen ulkoasu on hieman valju, liikaa valkoista.
  Olen löytänyt Pinterestistä paljon ideoita esimerkiksi käsitöihin... ja on hauska nähdä miten kaikista (?) itseä kiinnostavista aiheista joku maailmassa on jo ehtinyt perustaa taulun.
  "A Pinterest minute equals 15 real life minutes."

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaunis kiitos Sara :)

   Pinterest on kyllä loputos aarreaitta. Mä olen saanut sieltä paljon ideoita mm. omaan tyyliin, sisustukseen, paketointiin, kattaukseen, juhlakoristeluihin, joihinkin diy-juttuihin... Ja ainakin kattaukset ja lahjojen paketointi ansaitsisivat vielä ihan omat taulunsa! Eli ihan loputon suo :)

   Poista
 2. Kauniita kuvia <3 Minulla on vielä tuo koko pinterst korkkaamatta, voitko kuvitella :) Olisi jo aika ehkä ottaa sekin haltuun...!! Lisää tablettiaikaa kehiin entisen lisäksi :D :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Pia <3 Minä selailin monta vuotta vaan toisten kansioita, kun etsin vinkkejä ja inspiraatiota, mutta muutamia vuosia sitten pinterest alkoi vaatia kirjautumista ja niin se oli sitten oma tili perustettava. Ja tosiaankin pieni varoituksen sana lienee paikallaan: pinterest todellakin on ihan loputon suo (ja aikasyöppö). Mutta sitten taas toisaalta: mieti mitä kaikkea vaikka hopeakoru- ja betoni-ideoita voisit sieltä löytää... ;)

   Poista
  2. Niinpä, ideoita varmasti saisi sieltä paljon... :) Pitänee korkata!

   Poista
 3. Aivan hurmaavia kuvia oletkin tallentanut tauluihisi!!
  Kyllä tämä hömppä kannattaa! Sielu lepää kauniissa kuvissa ja ihastelu on loputonta!
  Inspiraatioista puhumattakaan...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jes, hömppä kannattaa! Ehkä tää maailma kaipaa just sitä; enemmän kaunista ja hömppää <3

   Poista
 4. Minut löytää pinterestistä (Ihanakadun Saija) mutta en kyllä yhtään osaa sitä vielä käyttää. Täytyy ottaa joku rento viikonlopun päivä ja ryhtyä tutkimaan asiaa. Kauniita kuvia sinun tauluissa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei kiva, täytyypä ottaa sinut seurantaan! :) Mulle pinterest on suurimmaksi osaksi ihan täyttä hömppää, kuhan kerään kauneutta! :)

   Poista
 5. Wao amazing photos. Very nice post. I like your blog. Would you like to follow each other? If yes let me know.
  http://andreanalens.blogspot.com/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thank you so much Andrea! I'd love to say that these are my photos, but these are from my Pinterest files. But otherwise all the photos in my blog are taken by me. And I will definitely visit your blog when I have some extra time! :)

   Poista