perjantai 7. lokakuuta 2016

Lempisävyjä?


Jos pitäisi valita vain yksi sävymaailma (onneksi ei tarvitse), niin tämä olisi kai se minun. Ja ihan mihin vuodenaikaan tahansa. En mitenkään tietoisesti yritä luoda kotiin tällaista tunnelmaa, oikeastaan päinvastoin, ja välillä itsekin suorastaan hämmästyn, että miten tänne on nyt taas eksynyt näin paljon näitä hempeitä sävyjä! Sillä täydellisemmin nämä kuvat edustaisivat lempisävyjäni ja mielikuviani täydellisestä sisustuksesta, jos vitriinikaappi olisi kuluneen musta tai harmahtavan ruskeaa puuta ja jos kaapin sisällä olisi enemmän luonnonsävyisiä ja kuluneen rouheita yksityiskohtia.

Uusimmassa Unelmien talo & koti lehdessä on otsikon Ajan henki alle kirjattu syksyn sisustustrendit pähkinänkuoressa ja niissä kiteytyy hyvin se, mihin suuntaan haluaisin ylläolevien kuvien sävymaailmaa ja tunnelmaa kuljettaa:  

"Yhdistä tummia sävyjä (metsänvihreää, musteensinistä, mustaa) puuterisiin pastelleihin (vanha roosa, 50-luvun turkoosi, hiekka). Lisää joukkoon ripaus kultaa, messinkiä tai tummaksi maalattua peltiä. Valitse luonnollisia ja kuluneita puu- ja nahkapintoja. Nosta esille (esimerkiksi asetelmissa tai vitriinikaapissa) vanhojen ja arkisten esineiden kauneus ja kauneimmat kuosit. Viimeistele koti erilaisilla viherkasveilla." 

Ja esimerkkinä toimi tämä Elloksen kuva:


 Noin, nyt ollaan täydellisyyden äärellä! Nyt tiedän mitä teen jonain sopivana luppohetkenä! 

Vastaako teillä muilla kotona todellisuus ja mielikuvat (siitä täydellisestä sisustuksesta) toisiaan vai onko kodin sisustus pikemminkin sellainen never ending story?

6 kommenttia:

 1. Ihanan kauniita värejä ja upeasti kuvattuna. Täytyy tulla huomenna virkeämpänä lukemaan tuo Ajan henki -kuvaus. Se kuulostaa hyvältä. Kaunis kaappi tuossa Elloksen kuvassa.
  Ei vastaa todellisuus ja sisustushaaveet täällä toisiaan vielä, mutta loistavia ideoita on valmiina odottamassa sitä hetkeä, kun uudet tuulet pääsevät puhaltamaan.
  Ihanaa viikonloppua... ja hyvää yötä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sara! Kannattaa tutkia tarkaan tuota alinta kuvaa. Sieltä löytyy paljon mielenkiintoisia yksityiskohtia! Mä jaksan ihastella sitä aina vaan. :) Leppoisaa sunnuntain jatkoa!

   Poista
 2. Kaunista on! Hempeää, kaunista... Siis hempeän kaunista... Tai jotain... Mutta ihanaa kuitenkin. Ja hempeää. Kato nyt, sait mun pään ihan sekaisin noin kauniilla kuvilla! Ja hempeillä. ;)

  Ja tuo Elloksen kuva; se vaan on täydellinen! ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei, älä rupee nyt liikaa hempeilemään siellä! ;D Mä katson näitä kuvia itse puoliksi kauhuissani, että oikeastiko mun kotona on taas näin lälly sävymaailma!? En käsitä miten siinä aina käy niin... Aion siis todellakin tuoda lisää ellos-vaikutteita kotiin! Ja ehkä jopa jotain sammaleenvihreää, koska jostain syystä se on jäänyt mun mielen perukoille kummittelemaan... :)

   Poista
  2. Älä pelkää, en hempeile liikaa. ;) Olen luonteeltani kunnon (piilo)romantikko, mutta sisustuksessa vierastan sitä. Niinpä mennään ruosteella ja rouheudella! Sen takia tuo Elloksenkin kuva varmaan niin kolahti.

   Jaa, että sammaleenvihreä... Mistähän lie olet saanut sen päähäsi, heh heh. Mutta myönnetään, vaikka olenkin aina olllut vihreän vihaaja, niin tuo sävy on vienyt mun sydämen. (Kato nyt, taas iski piiloromanttisuus) ;)

   Poista
  3. :) Se on jännää, miten sitä voi yhtäkkiä lämmetä vanhoille inhokkisävyille. Mä en ole esim. koskaan tykännyt sinisestä väristä sisustuksessa, mutta niin vain lämpenin sille vuosi sitten jouluna. Ja nyt ton vihreän kanssa on käymässä sama juttu. Ensin tuli viherkasvit sisälle (mitkä nekin oli pitkään lähes pannassa, vaikka kukkaihminen noin muuten olenkin) ja nyt voisin tosissaan jo harkita tuollaista murrettua vihreää myös sisustusvärinä. Mihin tämä kaikki vielä johtaa...?! :D

   Poista