tiistai 27. joulukuuta 2016

Lasi joulutähtiä, kiitos!

Toivottavasti joulunne on sujunut mukavissa merkeissä! 

Minä jatkan eloa vielä jouluisissa tunnelmissa ja ennen luvattua taatelipikkuleipien ohjetta pistän jakoon nämä aatonaaton kukkakuvat. En ole koskaan pitänyt joulutähdestä kunnes tänä jouluna instagramissa alkoi vilahdella kuvia jouluisista kimpuista, joissa sitä oli käytetty leikkona. Johan alkoi joulutähtikin näytää raikkaalta! Itse en osannut yhdistää sitä kimppuun, mutta hyvältä se näyttää ihan noin yksittäisten kukkien asetelmassakin. Tykkääntykkääntykkään!


Se tuli siis selväksi, että minä tykkään, mutta mitäs te muut tykkäätte joulutähdestä leikkona?

Edit: My Woodland Gardenin Sara vinkkasi, mitä joulutähden erittämälle (myrkylliselle) maitiaisnesteelle voi tehdä: Leikkokukkana käytettävän joulutähden varren tyveä voi pitää parin sekunnin ajan kiehuvassa vedessä tai kynttilänliekissä. Näin valkoinen maitiaisneste ei valu ulos, eivätkä oksat kuihdu. Tällä tavalla käsitelty joulutähtikimppu kestää jopa 14 päivää maljakossa. (lähde:kauppapuutarhaliitto)

13 kommenttia:

 1. Kiinnostavaa! Pitikin heti googlettaa miten maitiaisnesteen kanssa tulee toimia. Kynttilänliekkikonsti löytyi ensimmäiseksi.
  (Kaikkihan muuten tietävät että se ärsyttää ihoa ja joillakin hengitysteitäkin?)
  Kuviesi valkoiset tähdet ovat aivan upeita. Eihän noista voi olla pitämättä. :)
  Tänä jouluna näin ensimmäisen kerran kuvia laventelinvärisistä joulutähdistä. Kauniita ja tyylikkäitä, mutta kyllä punainen on se jouluisin väri. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi mulla on noin valveutuneita lukijoita! <3 Tiesin kyllä, että joulutähti on myrkyllinen ja vaikka kiinnitin huomiota tuohon maitiaisnesteeseen, en tajunnut että sille pitäisi tehdä jotakin! Täytyypä tutustua asiaan tarkemmin. Olen ollut flunssassa jo ennen kuin ostin joulutähden, mutta flunssan pitkittyessä olen kyllä ehtinyt epäillä osasyylliseksi myös juurikin joulutähteä. Harmi, jos niin... Hmmm, minä voisin muuten niistä laventelin värisistä vaikka tykätäkin!

   Poista
 2. Oletpa löytänyt kauniin valkoisen joulutähden, kun yleensä myynnissä on niitä kellertävän valkoisia, jotka eivät ole yhtä sieviä. Kauniita kuvia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Piti ihan tarkistaa onko se oikeasti noin valkoinen, vai olenko vain kuvankäsittelyllä onnistunut luomaan sellaisen vaikutelman, mutta kyllä se on oikeastikin nimenomaan valkoinen eikä tippaakaan kellertävä! :)

   Poista
 3. Ihanan raikkaat ja valoisat kuvat!
  Kyllä joulutähti käy hyvin leikkokukkana!
  Kestääkin hyvin, kun ei sekoita paljoa muiden kukkien kanssa.
  Minäkin bongasin Instasta aivan mahtavan tummankeltaisen joulutähden....
  jestas se oli hieno kukka-asetelmassa!

  Oikein leppoisaa loppuvuotta sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Susanna! Instasta löytää kyllä paljon kivoja ideoita! Mukavia vuoden viimeisiä päiviä sinnekin!

   Poista
 4. Minä en ole myöskään koskaan oikein kovasti tykännyt joulutähdestä, mutta leikkona voisikin olla eemmön mun juttu :) Kiitos vinkistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sehän meni melkein oikein :D Siis enemmän!

   Poista
  2. Eipä kestä! Olen ennenkin huomannut, että monet perinteiset ruukkukasvit saavat ihan uutta nostetta leikkoina.

   Poista
 5. Oh, these are so pretty! Thank you for sharing how to preserve the flowers. xx Karen

  VastaaPoista
 6. Voi miten kauniita! Todellakin tykkään! En ole tullut ollenkaan ajatelleeksi, että joulutähteä voisi käyttää leikkonakin, mutta noinhan se on todella ihana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanos muuta, paljon kauniimpi noin! Ja miten sitä onkin välillä niin kaavoihin kangistunut, ettei tule edes ajatelleeksi jotakin asiaa, niin kuin nyt vaikka joulutähden leikkaamista maljakkoon, ennen kuin näkee siitä jossain kuvan tai kuulee puhuttavan. Onneksi on kaikenmaailman instagramit sun muut inspiraation lähteet! :)

   Poista