sunnuntai 5. maaliskuuta 2017

Heipat talvelle

Jokohan sen uskaltaa sanoa ääneen, että talven selkä on taittunut ja nyt ollaan jo tukevasti kevättalven puolella? Niin tai näin, ainakin blogin puolella talvelle sanotaan nyt heipat näiden viimeisten talvikuvien muodossa. 

Tammikuussa manasin talven ailahtelevuutta ja kuin vastaiskuna heti seuraava päivä oli ehkä talven aurinkoisin pakkaspäivä (kuva kolme), josta nautin järven jäällä kävellen. Pakkasta riitti sillä erää kuitenkin enää vain päiväksi ja niin suuntasin jäälle myös seuraavana päivänä (kuva neljä), sillä plussakeleillä en jäille enää uskalla, vaikka kaiken sen sohjon alla vielä kestävää jäätä olisikin. 

Tämän talven mykistävin hetki osui sille helmikuiselle lauantaille (kuva yksi), jolloin törmäsin myös suomenhevosruuna Uurakseen seurueineen. Ja olisiko ollut viikon tai kahden takainen perjantai, jolloin lunta satoi ensimmäistä kertaa pariin vuoteen juuri niin kuin sen haluankin satavan: hiljalleen leijalevana kevyenä pakkaslumena auringon paistaessa jossain pilviverhon takana (kuva viisi). Myönnettäköön, että välillä sitä tuli myös vähän reilummin (kuva kaksi), mutta ei kuitenkaan vaakasuoraan vasten kasvoja eikä kymmentä senttiä kerralla.

Kuten sanottu, nyt olen enemmän kuin valmis sanomaan heipat talvelle ja siirtymään kohti kevättä ja nahkatakkikelejä. Kun loppuvuodesta taas tavataan, olen kuitenkin varmasti yhtä valmis vastaanottamaan sen uudestaan, kuin kauan kaivatun ystävän. Siis heippa!

8 kommenttia:

 1. Samoissa aatoksissa täällä kevään suhteen! Minä kävin korkkaamassa jäällä kävelyn, kohta olisi jo myöhäistä ^^

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuntuu, että joka vuosi se noudattelee samaa kavaa. Jossain vaiheessa sitä vaan saa talvesta tarpeekseen ja katse kääntyy kohti kevättä, viis siitä että vielä voisi tosiaan ihan hyvin harrastaa talvisia juttuja. Hyvä, että kerkesit jäälle sinäkin! :)

   Poista
 2. Kyllä! Nyt olisi jo aika keväälle, luonnon vaalean vihreän sävyille, kevyemmälle takille ja aurinkolaseille. :) Pidetään peukkuja ettei enää iske mikään takatalvi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo :/ takatalvi, se ois kyllä masentavaa! Toivotaan, että tää talvi muuttuu tästä pian kevääksi ja että luvassa on pelkkää auringonpaistetta seuraavat 8 kuukautta! :)

   Poista
 3. Ah, miten ihania tunnelmia kuvien muodossa! Niin kaunista, silmä lepää. :)

  VastaaPoista
 4. Joskus kuvasi ovat aivan selviä tauluja, nämä taas ovat kuin sivuja hienosta kuvakirjasta, sellaisesta jonka kanssa istutaan sohvalla kun halutaan hieman unelmoida ja irrottautua arjesta.
  Ja vesileimat kyllä lisäisin, jos olisin sinä!!

  Kiitos kommentistasi, lunta on tosiaan riittänyt ainakin meillä päin. Pakkasta aamuisin parikymmentä astetta. Huomenna räntää. Linnunruokaa on ostettava lisää... mutta kyllä on kevät tulossa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sara! <3 Vesileimoja joskus kokeilin, mutta jostain syystä ne ovat sittemmin jääneet. Pitäisi ehkä harkita uudelleen.

   Keväistä sunnuntaita sinulle!

   Poista