lauantai 13. toukokuuta 2017

Mökkikuulumisia

Jos ihan tarkkoja ollaan, niin ei minulla mitään muita kuulumisia olekaan, sillä viimeiset kaksi viikkoa olen yhtä päivää lukuunottamatta puuhaillut mökkiremontin kimpussa aina työpäivien päätteiksi. Josko pääsiäisenä tunsin pientä nolostusta siitä, että en tehnyt ehkä yhtään mitään, niin viime viikkoina on siis ollut ihan toinen ääni kellossa. Päivät ovat olleet niin täysiä, että iltaisin olen vain kaatunut sänkyyn ja nukkunut kuin tukki. Muutaman yön jopa autuaan tietämättömänä siitä, että muutaman sadan metrin päässä paalutettiin yöt läpeensä siltaa lisäraiteelle.


Aherrus on tuottanut tulosta ja nyt mökillä on jo varsin mukavan näköistä ja pääsen hiljalleen sisustuspuuhiin. Tekemisen meininki oli niin kova, että en yksinkertaisesti malttanut kaivaa kameraa esiin ja kuvata mökkiä ennen pintojen käsittelemistä. No, kuvitelkaa valkoisten seinien ja lattioiden tilalle kellastunut ja hyvin oksainen mänty. Katosta sitä vielä löytyy ja ainakin tällä erää se saa sinne vielä jäädäkin.

Mökissä on neliöitä rapiat 30 ja sekä seinät että lattia maalattiin neljään kertaan. Seiniä varten rautakaupan myyjä olisi myynyt minulle kaksinkertaisen määrän maalia, mutta onneksi 9 litran maalipurkissa oli ihan riittävästi kannettavaa ja nappasin matkaani vain yhden. Lattian maalasimme betolux akvalla. Siinäkin riittoisuus oli suurempi kuin purkin kyljessä ilmoitettu lukema. Olen haaveillut maalatuista lautalattioista ties kuinka kauan ja nyt kun sain sellaiset mökille kestän ehkä paremmin tätä kodin punertavaa parkettia. Ehkä.


Nyt kun mökki alkaa olla jotakuinkin kuosissa, tai alakerta nyt ainakin (tässä yhteydessä kannattaa ehkä unohtaa mahdolliset mielikuvat siirtolapuutarhamökistä, sillä tämä mökki on verrattavissa pikemminkin kesämökkiin), on aika siirtyä puutarhan kimppuun. Huh, se ei olekaan enää niin tuttua kauraa kuin pintarempan tekeminen, sisustamisesta puhumattakaan. Siksi olenkin ikionnellinen kaikista niistä puutarhablogeista, joita lukulistaltani löytyy!


Toivottavasti ensi viikolla on puutarhahanskojen lisäksi käyttöä myös tuolle hatulle! 
En malta odottaa! Mutta sitä ennen aurinkoista äitienpäivän sunnuntaita kaikille!

10 kommenttia:

 1. Kuulostaa ihanalta. Pääset kuopsuttelemaan uutta puutarhaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pari päivää puutarhahommia takana ja pää on vähän pyörällä... Monet kasvit ovat päässeet leviämään hieman holtittomasti ja kaikki on vähän rempallaan. Tosin sanoen työtä riittää, mutta ainakin toistaiseksi se kaikki on ollut ihanaa! :)

   Poista
 2. Varmasti mielenkiintoista päästä asumaan uutta mökkiä ja puutarhaa. Itse muistan, kun ostimme kesämökkimme, että ensimmäiset kesät olivat kaikkein parhaimpia; silloin osasi nauttia uudesta uteliaana ja ihmetellen ja puutarhassakin pitkin kesää odotti, että mitä sieltä esiin putkahtaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmasti juuri näin! Olen jo näiden parin viikon aikana nauttinut suunnattomasti siitä, että minulla on oma piha. Todellista luksusta!

   Poista
 3. Kuulostaa tosi kivalta! Toivottavasti nähdään pian kuvia mökistä ja sun aikaansaannoksista 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja sitä se onkin! Yritän joku päivä rauhoittua myös kuvaamaan... :)

   Poista
 4. Mielenkiintoinen kesä edessä. ;))

  VastaaPoista
 5. The cottage renovations sound wonderful! Can't wait to see! I know it is hard work, though. xx Karen

  VastaaPoista