torstai 13. heinäkuuta 2017

Under the peony spell

Lupasin viimeksi omistaa kokonaisen postauksen näille ihanille pioneille, mutta sitä ennen pakollinen päivittely siitä, mihin ihmeeseen nämä viikot oikein taas kiiruhtavat! Pientä kesäpaniikkia havaittavissa tälläkin suunnalla siis. Ehkä se tästä taas tasoittuu...
Mutta nyt niihin pioneihin! Kevään iloisin yllätys oli se, kun tajusin että puutarhassani on kokonainen kukkapenkki täynnä pioneja Ja mikä parasta, niitä on jopa aika paljon! Lajikkeita en tunne, mutta pionipenkissä vuorottelevat nämä kuvien uhkeat vaaleanpunaiset ja vähän rockimmat fuksiat. Ihan heittämällä pienen puutarhani kuningattaria molemmat.Osa kuvista on viime viikolta, jolloin pionit puhkesivat kukkaan ja osa kuvista on tältä viikolta. Tuosta ylllä olevasta kuvasta käy hyvin ilmi, millaisiksi ihaniksi pompuloiksi nämä vaaleanpunaiset ovat viikon mittaan auenneet. 

Tiistain sateet olivat pioneilleni, ikävä kyllä, ehkä vähän too much. Fuksiat ovat hieman räjähtäneen näköisiä ja vaaleanpunaisista osa nuokkuu tukikaarista huolimatta maata kohti. No, onpahan syy leikata niitä runsaasti maljakoihin.


Summa summarum, viimeisen viikon olen ollut niin tiukasti pionien lumoissa, että muut (ei niin kivat) hommat (kuten kompostialueen siistiminen) ovat jääneet pionien ihailun ja valokuvaamisen jalkoihin. Tänään ja huomenna täytyy yrittää kiriä hommia kiinni ja pysähtyä ihailemaan pioneja vähän vähemmän. En kuitenkaan lupaa mitään.

12 kommenttia:

 1. Runollisen romanttinen kaunotar...pionien lumo vie sydämen!
  Hurmaavat kuvat!!!

  Suloisia kesäpäiviä sinne, älä panikoi, kesä on tässä ja nyt!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Susanna! <3 Ja sehän se just on, ku se on vaan tässä ja nyt... :)

   Poista
 2. Pionit ovat ihania ja niitä pitää ihailla juuri silloin kun ne kukkivat! Komposti ei karkaa minnekään. ;))

  VastaaPoista
 3. Kauniita. Mullakin on yksi puska pihassa pioneja...ne kukkivat jo alkukesästä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pionit on kyllä niin upeita kukkia! Niitä pitäisi varmaan ripotella pihalle vähän sinne tänne, osa aurinkoon ja osa varjoon, niin saiskohan sitten nauttia niiden kukinnasta koko kesän...?

   Poista
 4. Ei pionien ihailua voi lopettaa kesken tai edes vähentää...kohta saat odottaa taas vuoden, että ne kukkii ja saat ihailla!
  Ihanat kuvat <3 #kukkailottelun Tainan kanssa juuri tänään puhuimme, että nyt saattaa tulla nyt aika monta pioni-ilottelua, ainakin minulta ;)
  Nauti nyt pioneista, kompostille tekee vain hyvää muhiutua pari päivää pidempään :D
  Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja aamen! Mä en olekaan tuohon kukkailotteluun vielä lähtenyt mukaan. Hmm...pitää panna harkintaan! Mukavaa viikonloppua sullekin Satu! <3

   Poista