maanantai 14. elokuuta 2017

Myrskyn jälkeen

Lauantaisen myrskyn jälkeen olo on ollut samaan tapaan vähän ontto ja pöllämystynyt kuin joskus juhlien jälkeen. Aiemmin päivällä toivoin, että tulisi nyt sitten oikein kunnon rytinä. Ja rytinä tuli. Enää tuskin tulen moisia toiveita esittämään.


Myrskyvirtaus pyyhälsi kesäkotini ohi melkoisella voimalla, mutta otti matkaansa onneksi vain keinun ja muutamia pikkutavaroita. Äidillä, siskolla ja heidän lähinaapureillaan ei ollut yhtä hyvä tuuri, vaan myrsky jätti jälkeensä todellisen hävityksenkauhistuksen. Onneksi kukaan ei kuitenkaan loukkaantunut.


Nämä kuvat on ottettu myöhemmin illalla, kun vihdoin uskaltauduimme ystäväni kanssa lähtemään pienelle kierrokselle lähiympäristöön (kuvat minusta siis hänen ottamiaan). Varmistellessamme myrskyn laantumista, missasimme suurimmaksi osaksi sitä seuranneen erikoisen valon. Edes hyvien kuvien vuoksi ei tehnyt mieli ottaa riskiä, sillä ensimmäinen myrskyvirtaus tuli päälle ihan hetkessä (söimme ulkona vielä muutamaa minuuttia aiemmin). Onneksi olin muuten sen verran kaukaa viisas, että kutsuin itselleni yökyläilijän juuri lauantaille! Vaikkakin normaalisti ukkosta pelkäävä koira taisi olla meistä se kaikista coolein. Hyvä, että edes joku oli.

15 kommenttia:

 1. Meitä ei myrsky riepotellut, vaikka sanottiin, että täältä Lounaasta se alkaa. Taisi olla hyvä, vaikka kieltämättä vähän sitä odottelin....:)

  VastaaPoista
 2. Nuo kuvat on kyllä hienoja...tuo valo tai sen puute niissä..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkä ihan hyvä, että säästyitte, ainakin siltä enimmältä. Ehkä se kerkesi vähän kerätä voimaa tässä matkalla. Ja se myrskyn jälkeinen valo oli kyllä ihan omanlaisensa. Näissä kuvissa sitä on enää vähän jäljellä.

   Poista
 3. Hienoja kuvia! Minulle jäi vähän "pettynyt" fiilis, kun myrsky ohittikin Varsinais-Suomen kaukaa, eikä meille tullut kuin hiukan tavallita rankempaa sadetta. Tavallaan olen toki kiitollinen siitä, ettei Turussa ollut samanlaista kaaosta kuin esim. Helsingissä, sillä olisin varmasti pelännnyt itseni hengiltä siinä salamoinnissa ja kaikenlaiset myrskyvahingot ovat tietysti äärimmäisen eitoivottuja, mutta, noh, olisi siitä ollut kuitenkin ihan jännää päästä edes vähän osalliseksi - niin legendaarinen säätapahtuma, muttei mitään henkilökohtaista havaintoa. :D

  viikarivartti.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Luulen, että minuakin saattaisi hieman harmittaa. :) Mutta yksi myrsky tätä lajia riitti nyt minulle. Minä en oikeastaan edes tajunnut/ehtinyt pelätä sitä salamointia, vaan se järkyttävä tuulen nopeus ja voima pelotti eniten.

   Poista
 4. Kääk! Myrsky oli siis pahempi kuin kuvittelinkaan. Todella hyvä, että kukaan ei tosiaan loukkaantunut. Tampere jäi ilman myrskyjä, muutaman kerran jyrähti ja vettä sateli, mutta ei sen kovemmin kuin muutenkaan tänä kesänä.

  Urhea koiruli teillä <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pahin myräkkä taisi liikkua aika kapeana rintamana. Tai siihen kai se voima varmaan perustuukin. No mutta, minäkin alan pikkuhiljaa toipua järkytyksestä ja äitikin oli kuulemma saanut tänään palomiehet apuun kaatamaan kenollaan olevia puita. :)

   Poista
 5. Hienot kuvat. Tänne ei onneksi myrsky tullut, vaikka kauheasti peloteltiinkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Satu! Tutkimattomat on myrskyjen tiet. :)

   Poista
 6. Tampere säästyi myrskyltä, vaikka uskoimme sen iskevän tännekin. Hieman tuolla pilkistää vaaleanpunaista taivasta veden heijastuksena kuvissa kuitenkin. Kommentoin myös edellistä postausta, koska siellä oli mielenkiintoinen keskustelu elämänmuutoksesta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, siitä tuli varsin kaunis ilta sen jälkeen, kun myrskyrintama oli pyyhkäissyt ohi! :)

   Poista
 7. Glad to hear you were safe in the storm and enjoyed your walk in the beautiful evening. Lovely photos and sweet little dog. I love summer storms!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thank you Karen! He's Winski, my friends little dog. :)

   Poista
 8. Myrsky oli kyllä hurja ja iski tosiaan päälle ihan hetkessä. Meillä ei onneksi puita kaatunut, mutta eilisellä iltakävelylläkin vielä kauhisteltiin tuulen tuhovoimaa: kaatuneita ja katkenneita puita on ympäristössä melkoisesti. Toivottavasti ei samanlaista myräkkää enää tule😱

  VastaaPoista