tiistai 17. lokakuuta 2017

Lokakuun hiljaisia hetkiä

Tämä lokakuu on ollut jokseenkin repaleinen. Vähän koulua, vähän etää, vähän puutarhaa, vähän tentteihin lukua, vähän kukkia, vähän sitä ja vähän tätä. Mutta sen sijaan näitä hiljaisia hetkiä on mahtunut kuukauteen paljon.

Kiitos opiskelujen ja etäpäivien olen nykyään enemmän kotona sellaisiin kellonaikoihin kuin normaalisti olisin vielä töissä. Se tuntuu edelleen hieman epätodelliselta ja jopa vähän luksukselta. Ja hyvä niin, sillä juuri muuhun luksukseen minulla ei tällä hetkellä varaa olisikaan. Ehkä juuri siksi olenkin osannut nauttia näistä omista pienistä hetkistä niin paljon. 


Minulla tapahtuu jotenkin automaattisesti syksyllä iltojen pimetessä sellainen pieni käpertyminen. Omaan kotiin, omaan rauhaan, omiin juttuihin. Toisin sanoen: vähemmän kaikkea muuta ja enemmän hyggeä. Ehkä tämä pienoinen epäaktiivisuus blogimaailmassa selittyy myös tällä ilmiöllä. 

Monethan valitsevat syksystä selviytymisen strategiakseen täysin päinvastaisen. Lisäävät liikuntaa, täyttävät kalenterin tapahtumilla ja pyrkivät muutenkin olemaan hyvin aktiivisia. Ja mikäpä siinä, jos se itselle toimii. Minulle tämä luonnonmukaisempi elämänrytmi vaan toimii paljon paremmin.


Joka vuosi ajatukseni myös kääntyvät lähestyvään jouluun jo heti lokakuun alussa. Tänä vuonna se yllätti itsenikin, sillä edellisellä viikolla tunnelmat olivat vielä ihanan kesäiset ja minä nautin iltapäiväkahveja mökin rappusilla istuen. Siihen väliin kaksi sateista päivää ja pam! Olin joulufiiliksissä. En toki tee joulun eteen aktiivisesti vielä mitään, vaan kyse on juurikin siitä fiiliksestä.


 Miten teillä muilla on lokakuu sujunut?

20 kommenttia:

 1. Minun lokakuuni on täyttynyt kodin raivaamisesta tarpeettomasta tavarasta. Ollaan muuttamassa uuteen kotiin viikon päästä ja turhaa tavaraa ei haluta varastokomeroa täyttämään.
  Mukavaa syksyn jatkoa ja "käpertymistä" sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oh, sulla on riittänyt puuhaa! Mutta varmasti palkitsevaa, kun pääsee turhasta tavarasta eroon. Ihanaa syksyn jatkoa sinullekin ja ennen kaikkea onnea uuteen kotiin! :)

   Poista
 2. Sama täällä, syksy on rauhoittumisen aikaa...rakastan kotoilua..:) Äsken juuri kävin Jyskissä hakemassa uutta verhotankoa ja enhän voinut olla hypistelemättä kaikkea ihanaa jouluista, joita oli esille laitettu.
  Todella kauniita nuo kuvasi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Hannele! Ja se on kyllä noin, että kotoilu saa aina aikaan myös kaikenlaisia sisustusinspiraatioita.

   Poista
 3. Nauti arjen luksushetkistä!
  Ainakin luovuus pulppuaa kukkiesi myötä! :)
  Ihania tunnelmia ja sävyjä!

  Joulu...näin unta viimeyönä joulukoristeista...joko se tulee??
  Meillä on vielä mitarissa 27C ja aurinko porottaa! Ja pitäisi alkaa joulua miettimään...aaagh.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Susanna! Nautin, varmasti nautin! :)

   Huh, +27 astetta! Joulutunnelmaan pääseminen taitaa noissa lukemissa olla himpun verran haastavampaa kuin täällä pohjoisen kylmässä pimeydessä.

   Poista
 4. Käpertyminen on pinnalla täälläkin :) Vaikka syksyllä tykkäänkin käpertyä sohvan nurkkaan ja viettää hiljaisia iltoja hämärässä, pulppuan ideoita jotenkin normaalia enemmän. Ne kuitenkin liittyy tavalla tai toisella kotiin. Syksy on ihanaa aikaa!

  Nauti arjen luksuksesta ja pienistä kodikkaista hetkistä nyt kun siihen on tilaisuus!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Hanna, todellakin nautin! Ja tosiaan varsinkin kun tietää, että tämä ei ole ikuista. Ehkä tämä hiljaiselo omalla tavallaan ruokkii tosiaan myös luovuutta. Mullakin on kaikenlaisia (koti)projekteja mielessä. Ihanaa lokakuun jatkoa!

   Poista
 5. Ihania kuvia! <3 Lokakuuni on mennyt pitkälti retkeilyn ja opiskelun merkeissä. Paljon muuta en olekaan ehtinyt sitten tehdä. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 Retkeily ja opiskelu kuulostaa hyvältä yhdistelmältä! Keep on doing! :D

   Poista
 6. Ihana postaus, saisiko tällaisia lisää? <3 Tunnistin niin itseni tuosta käpertymisestä...ja loput minun lokakuisista fiiliksistä tiedätkin :)
  Nauti jokaisesta hetkestä <3 <3 <3

  VastaaPoista
 7. Lokakuu on kotoilukuu. Ja jostain se joulun fiilistely aina hiipii mieleen, ei stressaten tai että vielä tarvitsisi tehdä mitään muuta kuin ajatella. ;))
  Ihanat kuvat.

  VastaaPoista
 8. Ihanat kuvat ja tunnelma. Kauniit kimppuja. Kannattaa nauttia noista hetkistä. Minun lokakuu on mennyt töissä ja kukkakimppuja opetellessa. Olen myös stressannut kovasti, mutta tänään helpotti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Satu! Kiva kuulla, että stressi on helpottanut! :) Ja sä olet ollut kyllä uskomattoman ahkera kimpuntekijä, olen kyllä pannut merkille siis! ;)

   Poista
 9. Beautiful flowers - you are a good student! Everything looks warm and cozy there. We have been preparing for winter this month, but are taking a little weekend holiday in the mountains to spend with the family before the busy holiday season. Lovely photos! x Karen

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thank you Karen! Family and mountains sounds great, hope you had lovely time!

   Poista
 10. Etäpäivät, best! Käpertyminen, best! Kyllä tämän lokakuun kestää kun on valoisa mieli ja pehmeitä asioita. 8)

  -Ruut

  VastaaPoista